DT. GÜLER, “DENTAL SEKTÖR ÜLKEMİZE POZİTİF YANSISIN İSTİYORUZ”

Adana Divan Otelinde düzenlenen TFI Akademi Başkanı Prof. Dr. M. Kemal Ünsal, Nucleoss Kurucu Başkanı Salih Şanlı, Nucleoss İmplat Adana Bölge Bayi ve Danışmanı Dt. Yakup Andaç ve Türkiye geneli bir çok ilde hizmet veren diş hekimlerinin katıldığı Together For İmplantology (TFI) Çukurova Çalışma Grubunun 8. Toplantısında konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Oda olarak bizler meslektaşlarımızın muayenehanesini, ADSM’sini daha uygun bir finansman modeliyle çevirmesinin sözcülüğünü yapıyoruz. Dental sektörün ülkemiz ekonomisinin cari dengesine pozitif katkı vermesi lazım.  Yerli implant firmalarının ülkemizde yol alması hepimizin yararınadır. Yabancı üründe ülkemize girsin ama rekabet olsun. Yerli dental sanayimizinde bu kadar artan diş hekimi popülasyonuna bu kadar artan fakülteye rağmen gelişmesi lazım. Fakültelerimizde önümüzdeki 10-20 yılda dünya diş hekimliğine yön veren bilim adamı çıkarması lazım. Akıllı tasarım, kusursuz uyum ve pratik çözümlerle sağlanan cesur gülüşleri çoğaltmalıyız. Bugün ‘implant(yapay diş kökü) uygulamalarında kemik kaybı nasıl durdurulur? oluşmasına nasıl mani olunur? başlığıyla verilecek eğitimin çok yararlı olacağını biliyorum. Emeği geçen herekese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DT. YAKUP ANDAÇ, “EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK”

TFI toplantıları hakkında bilgi veren Nucleoss İmplat Adana Bölge Bayi ve Danışmanı Dt. Yakup Andaç, Mersinden Şanlıurfaya kadar 9 ili kapsayan interlandı bulunduğunu, diş hekimlerine implant eğitimleri verdiklerini, eğitimlere ikibin civarında hekimin katıldığını, yeniliklerle dolu eğitimlerini vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

TOMAS LİNKEVİCİUN’DAN ‘SIFIR KEMİK KAYBI KONSEPTİ’

Dünyanın birçok ülkesinde konuşması istenen uğraştığı alanla ilgili fark yaratan, yenilik kazandıran litaratüede otor olarak kabul edilen uluslararası konuşmacı Protez Uzmanı Tomas Linkeviciun’un implant uygulamasında ‘Sıfır Kemik Kaybı Konsepti’ konu başlıklı sunumu simultane çeviri ile katılımcılara aktarıldı.