Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sağlıkta yerli ve milli atılım yapmalıyız” sözünü desteklediklerini, dental sektöründe unutulmadan bu hamlenin içerisine alınmasını talep ettiklerini söyledi.

“DENTAL ÜRÜNLERİN %90’NINDA DIŞA BAĞIMLIYIZ”

Son dönemde her alanda başlayan yerli ve milli üretim hamlesinin dental sektörüde kapsaması gerektiğini ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Adana Diş Hekimleri Odası olarak Milli Üretimi destekliyoruz. Şuan Türkiye’de Dişhekimliği Fakültelerinde birden beşe kadar okuyan öğrenci sayısı yaklaşık 23-24 bin civarındadır. Bu öğrenciler 5 yıl içerisinde mezun olunca demek oluyor ki 23-24 bin dental ürün satılacaktır. Bu sayının içerisinde mevcut diş hekimlerinin yenileme ihtiyacı duyup, alacaklar yoktur. Bu mevcudiyet ciddi pazar oluşturmaktadır. Dental ürünlerin %90’nında dışa bağımlılığımız sürmektedir.” Dedi.

“YERLİ VE MİLLİ ATILIMDA DENTAL SEKTÖR UNUTULMAMALI”

Türkiye’de dental üniti yapan 1-2 firma olduğunu, kapasitelerinin bu aşrı karşılayamadığını söyleyen Başkanı Dt. Fatih Güler, “Yerli ve Milli Üretimin yaşam bulması için dental sektörü alanına mutlaka destek, teşvik verilmelidir. Dental sektörde hastalarımızın tedavisinde kullandığımız dolgu maddelerinde, protetik materyellerde de ciddi anlamda dışa bağımlıyız. Büyük oranda ithalata dayalı bir sektörüz. Sadece implantta kabul gören yerli üretimimiz giderek ilerlemektedir. Ama makina ekipmanı ve temel olarak kullandığımız tedavi edici malzemelerde, restore edici malzemelerde büyük oranda dışa bağımlıyız. Bu durumda dental sektörü cari açık veren bir sektör haline dönüştürmektedir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sağlıkta yerli ve milli atılım yapmalıyız” sözünü destekliyor, dental sektöründe unutulmadan bu hamlenin içerisine alınmasını talep ediyor