Adana Diş Hekimleri Odası ve Gülsa Medikal işbirliği ile Adana Divan Otelinde bilimsel toplantı düzenledi.

Toplantıya konuşmacı olarak Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Endodonti Anabilim DalındanProf. Dr. Sema Belli ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Turkun katıldı.

KALYONCU, “ATILIMCI DÜNYA ŞİRKETİ OLMA VİZYONUYLA HAREKET EDİYORUZ”
Toplantı öncesi yaptığı bilgilendirmede yüzü geleceğe dönük, yenilenme inancı ve amacıyla yükselen, diş hekimliği malzemeleri pazarında global hedeflere sahip, güvenilir, saygın ve atılımcı bir dünya şirketi olma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Gülsa Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Tic. AŞ. Pazarlama Müdürü Fitnat Yeşilova Kalyoncu, “Diş hekimlerinin başarısı hedefimizdir” diyerek Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

DT. GÜLER, “BAKANLIK AKLI ZORLAYAN BİR UYGULAMA İÇERİSİNDE”

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Turizmini tıp branşlarını düşünerek hazırlandığını, diş hekimlerine göre ayrı bir yönetmeliğin çıkmadığını ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bu yönetmelik hem tıp’ı hemde diş hekimliğini kapsadığı için bizlere uymamaktadır. Bakanlık büyük merkezleri destekleyerek Sağlık Turizmini onlar yapsın gibi bir yaklaşım içerisinde. Bizler 80 milyon Türk Vatandaşına hizmet verebiliyoruz. Bunun için bakanlıktan ruhsatımız var. Ama yabancı biri geldiğinde ‘sen hizmet veremezsin’ diyorlar. ‘Yaparsan savcılık soruşturma yapar’ diyor. Almanya vb ülkelerde ikamet eden Türk Vatandaşlarımız bile Sağlık Turisti sayılıyor. Onlarıda tedavi etmemiz önlenmek isteniyor. Yurtdışından gelen hastaların hekim seçme özgürlüğü ellerinden alınıyor. Bu maalesef aklı zorlayan bir ülke gerçeğine aykırı uygulamadır. Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. TDB olarak dava açtık. Gelişmeleri süreç içerisinde sizlerle paylaşacağız. Bu gün buraya gelerek tecrübelerini bizlerle paylaşacak olan hocalarımıza hoş geldiniz diyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.


GÖRSEL SUNUM YAPILDI

“Endodontik tedavili dişlerde restorasyona bağlı başarısızlık, sebepler ve öneriler” konu başlığıyla Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Endodonti Anabilim Dalından Prof. Dr. Sema Belli, “Anterior kompozit restorasyonlar hem kolay, hem estetik hem de çabuk yapılabilir m?” konu başlığıyla Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Turkun, katılımcı diş hekimlerine görsel sunum yaparak bilgi verdiler.