‘Tüm Yönleriyle Full Seramik Restorasyonları’ seminerinde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Her yaşta insanda çiğneme fonksiyonunu yerine getiren, sağlam, güzel ve estetik dişlere sahip olmalı. Bu yönde talepler her geçen gün artmaktadır” dedi.
YAŞLILARDAN BİLE ESTETİK TALEBİ VAR
Adana Diş Hekimleri Odası ile İvoclar Vivadent işbirliği ile düzenlenen, diş hekimi ve diş teknisyenlerinin yoğun katılım gösterdiği ‘Tüm Yönleriyle Full Seramik Restorasyonları’ seminerinde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bu gün konumuz estetik. Diş Hekimliğinde her geçen gün estetik talebi artmaktadır. Tüm dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de insan ömrü uzuyor. İnsanlar ilerleyen yaşlarında da güzel görünmek, güzel gülmek, rahat yemek yemek istiyor. Her insan sağlam ve estetik dişlere sahip olmalı, estetik diş gülen yüz demektir. 70 – 75 yaşlarındaki insanlar dişsizliği sevmediklerinden estetik talebi ile gelmeye başladı. Biz diş hekimleri bu taleplere cevap vermek zorundayız. Kendi klinik ve muayenehanelerimizde bu talepleri karşılamak ve bu yönde kendimizi eğitmek, geliştirmek zorundayız. Estetik harcamalarında 2023 yılına kadar ki ödenecek para Türkiye’de 5 milyar Euro’ya ulaşacağı biliniyor. Ben geldiğiniz için sizlere, değerli bilgilerini bizlere aktaracak olan hocalarımıza ve sponsor olan İvoclar Vivadent’e danışman hekim Dt. Ali Özoğlu şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

KARŞILAŞILAN PROBLEMLER İRDELENDİ
Konuşmanın ardından Doç. Dr. Altay Uludamar, biyolojik olarak toleransı yüksek daha sağlam ve daha estetik bir malzeme olan lamine (yaprak porselen)’nin yapım aşamaları ve uğradığı değişimlerle alakalı görsel sunum yapıp, yapım teknikleriyle ilgili bilgi paylaştı.
Diş Teknisyeni Coşkun Kasapoğlu ise dişlerde renk seçimi, analizi, diş teknisyenlerinin karşılaştıkları problemler ve kullanılan materyallerin tanımı ve uygulanacak alanlar konusunda bilgilendirme yaptı.
Sunumların ardından yapılan çekiliş ile katılımcılara hediyeler verildi.