TDB Akademi ile Adana Diş Hekimleri Odası ‘Erken Çocukluk Dönemi Çürüğü ve Koruma’ konulu seminer düzenledi. Seminere Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Pedodonti Anabilim Dalından Prof. Dr. Behiye Bolgül konuşmacı olarak katıldı.

“HASTALAR, ŞİDDETİ BİR HAK ARAMAYMIŞ GİBİ GÖRÜYOR”

Seminerin açılış konuşmasında hekim ve sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemeyeceğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Şiddet; hastalar tarafından bir hak aramaymış gibi doğalmış gibi rutine binmiş görülüyor. İnsanlar çok rahat bir şekilde doktora saldırıyor, öldürebiliyor. Acil servislerde sürekli kavga dövüş, yardımcı personele taciz, şiddet. Bu durum katlanılamaz hale geldi. 18 yaşında biri nasıl olurda belinde silahla hastaneye gider? Bu nasıl bir ruh halidir? Bu nasıl aile çocuğudur? Psikolojik tedavi görüyor olması silaha erişime engel değil midir? Ülkemizde silaha uluşmak bu kadar kolay mıdır? İsteyen istediğini dövüp, öldürebilir mi? Bunların hiç biri kabul edilemezken böyle bir ortamda TBMM’de af yasası konuşuluyor. Silaha ulaşmanın, suç işlemenin bu kadar kolay olduğu bir ülkede insan daha çok telaşlanıyor ve üzülüyor. Bu anlamda Sağlık çalışanlarına ve mehmetçiklerimize yapılan saldırıların mutlaka önüne geçilmesi lazım. Saldıranları ve şiddet uygulayanları lanetliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Pedodonti Anabilim Dalından Prof. Dr. Behiye Bolgül, ‘Erken Çocukluk Dönemi Çürüğü ve Koruma’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.