“İLİŞKİNİN OLMAZSA OLMAZI”

Dr. Canatar, cinsel birlikteliğin bir ilişkinin olmazsa olmazlarından biri olarak öne çıktığını, bu noktada da tatminkar bir cinsel yaşamın, aynı zamanda da mutlu bir ilişkinin de göstergesi olduğu yorumunu yaptı. Kadınların erkeklerden ilgi ve alakanın yanında güvenilir olması, cinsel açıdan yetebilmesi ve duygusal bakımdan da dayanıklı olmasını beklediğini anlatan Canatar, bu konudaki sorun ve sıkıntılara dikkat çekti.

 

“KADIN PASİF OLMAYI SEÇİYOR”

Yatak odasına hakim olan; ‘sevişmeyi başlatan kadın ahlaksızdır’ şeklindeki cinsel mit nedeniyle birçok kadının sevişme esnasında pasif olmayı tercih edip, cinsel ilişkiye başlamayı erkeğe bıraktığını dile getiren Dr. Canatar, “Oysaki bir kadın erkek tarafından baştan çıkarılmayı, gizli zevkler yaşamayı, erkeğinin isteğini belli etmesini, sevgi ve şefkat göstermesini, sarıp sarmalamasını, davranışının güven ve umut vermesini ister” yorumunu yaptı.

 

“ERKEKLER DE İLGİYE MUHTAÇ”

Kadının tüm bu isteklerinin, aynı zamanda da erkekte de olabileceğinin genellikle göz ardı edildiğine işaret eden Uzman Dr.Canatar, erkeklerin de arzuları, duyguları ve hisleri olduğunu, zaman zaman beğenilip arzulandığını hissetmek istediğini, cinsel açıdan tatmin edilmeyi ve ilgi beklediği gibi bunları göremedikleri zaman da mutsuzluğa sürüklenebileceği uyarısını yaptı. Dr. Canatar, erkeklerin de aynı kadınlar gibi ilgiye ihtiyaç duyduğunun unutulmamasını istedi.

 

“ERKEĞİNİZE AŞK OYUNLARI YAPIN”

Özellikle uzun süreli ilişkilerdeki monotonluğa dikkat çeken Canatar, “Bu monotonluğu hayatınızdan çıkartarak ilk adımı atın. Cep telefonundan erkeğinizi ne kadar arzuladığınızı anlatan iç gıdıklayıcı bir mesaj, onun tüm gün sizi düşünmesini sağlayabilir. Zamanın bir an önce geçmesi için geri sayıma başlayan erkeğinizi, evde seksi bir şekilde karşılamanız ya da sizi iş çıkışı almaya gelen erkeğinize seksi bakışlar ve dudağına konduracağınız uzun bir öpücükle ödüllendirmeniz, evde yaşayacağınız doyumsuz seksin kapısını açar” dedi.

 

“SEKSİ DOKUNUŞLARDA BULUNUN”
Uzman Doktor Canatar, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Erkeğinize hiç beklemediği bir anda hafif ve anlık seksi dokunuşta bulunup, devamında cinsel ilişkiye girmemek onu heyecanlandırır. Sizden ve yatak odanızdan başka bir şey düşünmez bir hale getirir. Günlük rutin işlerinizi yapmaya devam ederken, erkeğinizin peşinizden geldiğini ya da yanınızdan ayrılmadığını göreceksiniz. Böylece ilk adımı atıp sevgi, istek ve arzunuzu gösterirsiniz.”

 

“ERKEK DE AYNI BEKLENTİ İÇİNDE”

Kadınlar aslında içgüdüsel olarak erkeğinin dikkatini nasıl çekeceği, onu nasıl baştan çıkaracağı, cinsel isteğini belli etmesini ve davranışlarıyla umut vermesini çok iyi bildiğini kaydeden Canatar, partnerinden ilgi, alaka, sevgi, tatlı dokunuş ve bakışlar bekleyen kadınların, aynı zamanda erkeklerin de aynı beklenti içinde olduğunu unutmaması tavsiyesinde bulundu.

 

“HER ŞEYİ ERKEKTEN BEKLEMEYİN”

Dr. Taner Canatar, “Takdir ve onay bekleyen her erkeğin kendinde beğendiği bir yön mutlaka vardır, onu bulun ve söze dökün. Yemek boyunca gerek güncel konulardan gerekse cinsel ilişkinizden konuşarak, kendinizi ve erkeğinizi biraz sonra yaşayacağınız doyurucu sekse hazırlayın” diye konuştu.  Canatar, kadınlara; ‘yatakta aktif olun ve her şeyi erkekten beklemeyin’ tavsiyesinde bulundu.

 

“CİNSELLİK TEK TARAFLI OLMAMALI”

Yaşanılan cinselliğin tek taraflı olmamasının, cinsel haz seviyenizin maksimuma çıkmasını sağlayacağını kaydeden Dr. Canatar, “Bir kadının istekli olduğunu gören erkek, cinsel birleşme süresini daha uzun tutacak ve bu durum iki tarafı da mutlu edecektir. Sonuç olarak çiftler, birbirinin bedenlerinden önce ruhlarını okşamaları gerektiğini unutmaz ve bunu eyleme dökerlerse, sağlıksız ve yarım cinsel yaşama mahkum kalmaz” ifadesini kullandı.