"ANTİOKSİDANLAR ÇOK ÖNEMLİ!.."

Son yıllarda, İnme ve Felç geçirmiş hastalarda yeni alternatif yöntemlerle başarılı sonuçlar aldıklarını açıklayan Adana Geleneksel Tamamlayıcı Terapi Kliniği kurucusu Uzm.Dr. Dinçer Erdinç şöyle konuştu:

 "Geçtiğimiz günlerde Amerikan NCCIH (Ulusal Tamamlayıcı İntegratif Sağlık) Merkezi yayınladığı çalışmada, artık inme veya felç geçirmiş hastaların hem hızlıca iyileşmesinde hem de korunmasında, özellikle doğal antioksidanların kullanılmasının çok başarılı sağlık sonuçları doğurduğunu bildirmişti. Tüm dünyada, beyin kanaması ve beyin damar tıkanıklıkları veya farklı sebeplerle felç geçiren ve tekerlekli sandalye veya yatağa mahkum kalan hastalar, artık tamamlayıcı tıp tedavileriyle ayağa kalkabiliyorlar."

"FELÇ HASTALARI AYAĞA KALKABİLİR"

Bu tür geleneksel tamamlayıcı terapi yöntemlerinin kendi hastalarında da yüz güldürücü sonuçlar verdiğini belirten Uzm.Dr. Dinçer Erdinç "Bizim felçli hastalarımızda, tıbbi tedavilerin yanında uyguladığımız Fitoterapi(bitkisel), Kupaterapi(hacamat), Tıbbi Sülük, Kuru iğneleme, Karyopraksi, Manuel terapi ve Biyoenerji healing gibi yöntemler, hastalarımızı yatalak veya sanadalyeye bağımlı olmaktan kurtardı ve hatta yürümesine vesile oldu. Örneğin inme sonucu felç geçire Elif Afşar isimli hastamız bahsettiğimiz yöntemlerle, 5 yıldır yürüyemediği ve mahkum kaldığı tekerlekli sandalyeden kalkıp, yeniden yürümeye başladı ve 5 yıl sonra yeniden ayaklarının üzerine basmanın sevincini yaşadı" dedi.

"KİŞİYE ÖZEL TAMAMLAYICI TEDAVİ ŞART"

Herşeyden önce felç geçirmiş hastaya ayrıntılı muayene ve tam vücut analizi ile ayrıntılı sistem taraması yapılması gerektiğini belirten Dr.Erdinç "Hastanın vücudundaki eksik veya fazla bütün sorunlar tespit edildikten sonra, damar ve sinirleri onarıcı yönde kişiye özel bitkiler, hacamat planı ve sülük uygulamaları, Hekim gözetiminde yapılmalı ve gerekirse ek olarak biyoenerji seansları uygulanmalı. Bu şekilde sıkı takiple hastalarda yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz" dedi. Uzm.Dr. Dinçer Erdinç ayrıca, kronik hastalıkları olan felçli hastalar gibi yurttaşlarımızın, tamamlayıcı tedavileri mutlaka Sağlık Bakanlığı ruhsatlı kliniklerde Sertifika Yetkili Uzman Doktorların gözetim ve yönetiminde alması gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Kaynaklar:

nccih.nih.gov/sites/nccam.nih.gov/files/Antioxidants_09-15-2015.pdf

http://www.medlineplus.gov

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/antioxidants.html