Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube  Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, bu soruya yanıt verdi ve grip vakaları, erken boşalma ve grip ilaçlarının erken boşalmaya yol açabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu...
Canatar şunları söyledi: " Kışa girmeye hazırlandığımız bu günlerde soğuk algınlığı ve  grip vakalarının artması anti-gripal ilaçların kullanımını da arttırdı. Bu ilaçlar doktor tarafından önerilmedikçe, reçetesiz olarak kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü soğuk algınlığı ve grip tedavisinde tercih edilen bir takım ilaçların kullanımı ya da bırakılmasının yan etkisi olarak erken boşalma ortaya çıkabiliyor.  Yani grip ilaçlarının yoğun bir şekilde reçetesiz kullanımı sonucunda erken boşalma görülebilir. Hastalığın etkilerinden bir an önce kurtulmak için bu tür ilaçları kullanmakta iken, aniden erken boşalma gibi cinsel işlev bozukluğu ile karşılaşan erkeklerin aklına kullandıkları ilaçların buna yol açabileceği gelmemekte ve bu erkeklerin bir kısmı panik içerisinde bize başvurmaktadır. Bu ilaçların büyük bir kısmı hekim tavsiyesi olmadan temin edilmektedir. Hekimlerimizin reçete ettiği durumlarda ise ilaçların yan etkileri konusunda genellikle hastalar uyarılmamaktadır. Toplum olarak cinselliği rahat konuşamıyor olmamız hekimlerimizi de etkilemiştir. Dolayısıyla grip ilaçlarının cinsel işlevlerde geçici erken boşalma gibi değişikliklere neden olabileceği konusuna hiç girilmemektedir. Özellikle  grip ilaçlarının içinde yer alan antihistaminikler ve dekonjestanlar erken boşalmaya sebep verebiliyor. Ayrıca, seksten keyif almak için sağlıklı bir beden ve huzurlu bir ortam gereklidir. Eğer bedeniniz grip mikrobuyla mücadele içerisindeyse huzurlu değil demektir, bu da erken boşalmayı kolaylaştıran bir faktör olacaktır" 
"HASTALIKTAN DOLAYI ERKEN BOŞALMA NORMAL AMA..."
Grip ilacı kullandıkları dönemde erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin rahat olmalarını tavsiye eden Dr. Canatar; bu durumun geçici olduğunu ve ilaç kullanımı bittiğinde sorunun ortadan kalkacağını söyledi ve şöyle devam etti: "Gerçek erken boşalma tanısı koymak için; 6 ay ve üzerinde, haftada ortalama 2 kez olmak üzere düzenli bir cinsel hayatın olması ve hemen her cinsel ilişkide yineleyici ve tekrarlayıcı bir biçimde erken boşalmanın yaşanması, boşalma refleksi üzerinde istemli ve denetimli bir kontrolün olmayışı gibi kriterler vardır. Dolayısıyla grip hastalığının olduğu dönemdeki erken boşalmaları biz bir cinsel işlev bozukluğu olarak görmüyoruz. Ancak burada cinsel işlev bozukluğuna yol açabilecek bir tehlikeye de dikkat çekmek istiyoruz. Bir erkek, grip geçirdiği dönemdeki geçici erken boşalmalarına takılıp kalır da iyileştikten sonraki cinsel yaşantısında performans anksiyetesine (başaramama korkusu) girerse gerçek bir erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Yani 'Yine erken boşalacağım!', 'Yine aynısı olacak!', 'Yine eşimi tatmin edemeyeceğim!' veya 'Yine rezil olacağım!' gibi düşüncelerle yatağa giden erkek performans anksiyetesine girebilir, bu da zamanla erken boşalmaya yol açabilir. Bu nedenle gribal bir enfeksiyon geçiren erkekler yaşayabilecekleri erken boşalmanın geçici bir sorun olduğu ve ilaç kullanımı bittiğinde eski performanslarına geri dönecekleri fikrine sahip olmalıdırlar."
VAJİNAL KURULUK TEHLİKESİ DE VAR…

"Grip ilaçları sadece erkeklerin değil kadınların da cinsel hayatlarını olumsuz etkileyebiliyor. Bu ilaçların kadınlarda görülen yan etkilerinden biri de vajinal kuruluk. Grip ilacı kullanan bir kadın, cinsel aktivite sırasında vajinal kuruluk yüzünden acı yaşayabilir. Ancak asıl sorun bundan sonra başlıyor. Kadın daha sonraki cinsel yaşantısında da aynı acıyı yaşama endişesi içine girebilir ve bu durum cinsel isteksizliğe sebep olabilir."

DOKTORUN ÖNERİSİYLE İLAÇ KULLANMAK GEREKİYOR...
CİSED Adana Şube Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar; " Erken boşalma kullanılan bir ilaçtan dolayı oluştuysa, hasta doktoruyla ilacı bırakmayı ya da değiştirmeyi konuşmalıdır. İlaç bırakıldığı için erken boşalma ortaya çıkmışsa, ilaç kimyasalı vücudu terk ettiğinde normal cinsel işlev geri gelecektir. Eğer normal işlev geri gelmezse, erken boşalmaya neden olabilecek diğer sorunlardan şüphelenilmelidir. Ayrıca hastalık dönemlerinde sorunlarla karşılaşmamak için cinsel ilişkiye ara verilmesini hem hasta olan kişiye hem de bulaşmaması için partnerine öneriyoruz. Üstelik erkeğin her zaman seks istediği ve her zaman her ortamda sekse hazır olduğu düşüncesi bir cinsel mittir, hurafedir. Bilindiği üzere cinsel mitler (doğru bilinen yanlışlar) kişilerin cinsel konularda doğru olduğunu düşündükleri, çoğu zaman abartılı, yanlış ve bilimsel değeri olmayan inanışlardır. Bu inanışlar cinsel yaşamı olumsuz etkilemektedir. Kadınlara önerimiz erkeğin de hastalık dönemlerinde olduğu gibi zaman zaman isteksiz olabileceğini, erken boşalabileceğini ya da sertleşme problemi olabileceğini bilmeleri ve anlayışlı, destekleyici, hoş görülü olmaları yönündedir. Aksi takdirde, kadının aşağılayıcı, azarlayıcı, reddedici tavırları erkeğin performans anksiyetesini artırmakta; bu durum geçici olsa bile kalıcı hale gelebilmektedir. Yani  hastaların dinlenme, C vitamini, bol sıvı almaları ve iyi beslenmelerinin yanı sıra destek, sevgi ve anlayışa da ihtiyaçları vardır" dedi.