Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Konya gibi çevre illerden diş hekimlerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Son on yılda Türkiye’de estetik operasyonu kabul etme oranı yüzde 20’den yüzde 48’e yükselmiş olduğu görülmektedir. Bunun dişhekimliğine yansımaları var. Bu oran oldukça yüksektir. Ve biz bunu günlük hayatımızda yaşıyoruz. Bu oranlara bakarak eğitim planı yapıyoruz. Bu anlamda ‘Diş hekimliğinde Botoks Uygulamaları’ konulu seminer düzenleyeceğiz. İşin uzmanı Prof. Dr. Tosun Tosun’u Adana’da ağırlayacağız. Diş hekimi arkadaşlarım bu eğitimden yararlanacaklardır. Bu bilimsel toplantılarla eğitimin önemi açıktır. Hangi meslek grubu olursa olsun insanlar beyinlerine format atmalı, çağın ve teknolojinin gerisinde kalmayacak şekilde bilgilerini sürekli güncellemelidirler.” dedi.

Karaisalı, Pozantı, Saimbeyli, Yumurtalık. Osmaniyede de Hasanbeyli, Sumpas ve Toprakkale de hiç diş hekimi muayenehanesi olmadığınıda hatırlatan Başkan Dt. Fatih Güler, bu İlçelerde özelden hizmet verilmemektedir. Sembolikte olsa teşvik olsun diye bu ilçelerimizde muayene açacak diş hekiminden bir yıl oda aidat alınmayarak destek olunacağını söyledi.

Konuşmanın ardından “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Bakışıyla Anti-rezorptif İlaçlar” konusuyla Doç. Dr. İlke Çoşkun Benlidayı, “Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Bakışıyla Anti-rezorptif İlaçlar” konusuyla Doç. Dr. M. Emre Benlidayı, “Osseointegrasyon Sürecinde ve Üst Yapı Yüklemesi Yapılmış İmplantlarda Muhtemel Başarısızlık Nedenleri” konusuyla Uzm. Dr. İlkay Aydoğdu, “Gücel 7 Farklı İmplant Yüzeyinin Biyouyumluluk Açısından Değerlendirilmesi” konusuyla Prof. Dr. Ebru Çal katılımcı diş hekimlerini bilgilendirdi.