Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Acıbadem ve Ortopedia Hastanesi yöneticilerine nezaket ziyaretinde bulundu.
Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Hastane Direktörü Hüseyin Çelik ile Ortopedia Hastanesi Genel Koordinatörü Fırat Uzer'den hastanelerle ilgili bilgi alan Güvel, sağlık sektörüne yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Kaliteli sağlık kuruluşlarının Adana sağlık turizmine büyük katkılar sunacağına inandığını vurgulayan Güvel, Adana'nın altyapı ve insan sirkülasyonu nedeniyle sağlıkta önemli bir yatırım bölgesi olduğunu belirtti. Üniversite, kamu ve özel hastanelerin sadece Adanalılar'a değil bölge ülkeleri ile çevre illerden gelen vatandaşlara da hizmet verdiğini anımsatan Güvel, sağlık yatırımcılarını Adana'ya çağırdı.
ACIBADEM'DE 500 ÇALIŞAN
Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Acıbadem'in tüm Türkiye’deki hastanelerinin düzenli olarak yenilendiğini belirtti. Temizlik ve hijyenin son derece önemli olduğu 120 yataklı Adana Acıbadem'de 80 hekimin görev yaptığını kaydeden Kibar, "Hastanemiz bünyesinde 500 civarında çalışan olması da Adana için büyük bir şans olarak değerlendirilmelidir" dedi.
ORTOPEDİA'DAN BÖLGE İL VE ÜLKELERE HİZMET
Ortopedia Hastanesi Genel Koordinatörü Fırat Uzer de hastane doktorlarının yurtiçi ve yurtdışı eğitim çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü belirtti. Sağlık turizminin gelişmesi yönünde ciddi çalışmalara imza attıklarını kaydeden Uzel, "Hedefimiz Anadolu'dan Türkiye'ye açılmak. İstanbul, İzmir ve Antalya'da çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 50 yataklı hastanemizde 26 hekim görev yapıyor. Hastanemiz yüzde 100'e yakın kapasiteyle hizmet veriyor. 216 Adanalı vatandaşımız da hastane bünyesinde istihdam ediliyor. Yoğunluklu olarak Hatay, Mersin ve Gaziantep'tan hasta geliyor. Azerbaycan, Suriye, Kuzey Irak ve Kıbrıs'tan da yoğun talep görüyoruz" diye konuştu.
Uzer, Güvel'den motosiklet kazalarında mağdur olan hasta ve yakınları için hazırlanan ve TBMM'de bekleyen kanun tasarısına da destek istedi.
Ziyaretlere Güvel'le birlikte Yüksek Mimar Mehmet Işık, İnşaat Mühendisi Cevdet Baskın ve Hulusi Güvel'in oğlu Makina Mühendisi İlker Cem Güvel de katıldı.