Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Yüreğir Belediyesi ve Adana’da bulunan 6 Rotary Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen seminer çerçevesinde Porf. Dr. DinçerYıldızdaş.19 Mayıs Mahallesi Ahmet Yesevi Kültür Evi’nde ev  hanımlarıyla buluştu.Yıldızdaş seminerde çocuklarda meydana gelebilecek ev kazaları, yaralanmalar ile ilgili yapılacak acil müdehaleler konusunda hayati bilgiler verdi.

 

Yıldızdaş, çocukların yaşadığı evkazaları ve yaralanmaların önemli derecede sorumlularının ailelerolduğuna dikkat çekti. Yıldızdaş sunumunu şu sözlerle sürdürdü.Çocukların yaşadığı ev kazaları ve yaralanmalar da ailelerin ihmali,  dikkatsizliği ve uygulanan yanlış yöntemler ön plana çıkıyor, biz burada acil durumlarda çocuğunuza nasıl müdehale edebilirsiniz bunlarla alakalı önemli bilgiler aktaracağız dedi.

 

Yanıklar,boğulmalar, elektrik çarpmaları ve benzeri konularda ilk once ailelerin yapması gerekenler konusunda çeşitli bilgiler veren Yıldışdaş, çocuklara yapılan acil müdehalelerde bazı yanlış bilgilerin  olduğunu bununda müdehale sırasında çocuğun durumunu çok daha sıkıntılı bir sürece sokacağının altını çizdi.

 

Özellikle küçük çocuklar da en sık rastlanan olumsuzluklardan birinin de cisim yutmalarından kaynaklanan boğulmalar olduğuna dikkati çekenYıldışdaş,böyle bir durumla karşılaştıkların da ailelere ne yapmaları gerektiğini maketler üzerinde uygulamalı olarakta gösterdi.Evhanımları da seminerde uygulanan yöntemi kendileride bizzat tatbik etti.Yıldızdaş seminer sonunda ise ev hanımlarından gelen soruları yanıtladı