SONER KAN

Adana’da hekimler ‘Tıp Bayramı’nda bir günlük iş bırakma eylemi yaptı, sokağa çıkıp ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı protesto etti. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına alanlara çıkan hekimler, ‘Berkin Elvan’ı da unutmadı.

Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelen ve üzerinde; ‘G(ö)revdeyiz’ pankartı açan sağlık çalışanları, burada sloganlar eşliğinde Sular istikametinden Atatürk Caddesi doğru yürüyüşe geçti. Türk Tabipler Birliği’nce düzenlenen eyleme; Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Hemşireler Birliği, SES, Dev Sağlık-İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Adana şubeleri de destek verdi. Grev nedeniyle de hastanelerde ‘Acil Servisler’ dışında hizmet üretilmedi.

Sağlık haktır satılamaz', 'Sağlıkta taşeron istemiyoruz' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' şeklinde sloganlar atan göstericiler, yakalarına da ‘Berkin Elvan’ın fotoğrafını taktı. Yürüyüşlerini de Atatürk Parkı’nda sonlandıran hekimler, burada ortak bir açıklama yapıp, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’na karşı çıktı. Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, sağlığın her insan için doğuştan gelen bir hak olduğunu kaydetti.

Ökten, “Mesleğimizi özgürce yerine getirmek, ayrımsız herkese hak ettiği sağlık hizmetini, kendi haklarımızı da alarak vermek istiyoruz. Sağlık çalışanları, bu ülkenin hemen hemen tamamı gibi mutsuzdur. Geleceğinden kaygılı, öfkeli, şiddet sarmalı içinde kalmıştır. Mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez” dedi. Hekimler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.