CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve yardımcıları, SES yönetici ve üyeleri, STK yöneticileri ile hekimlerin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selahattin Menteş, “İçimizden biri’ kavramını açtığımızda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan yada Çukurova bölgesinde çalışıp, yaşamını sürdüren, hekimlikle birlikte farklı değişik işler yapan, toplumda farklılık yaratan meslektaşlarımızı konuk alarak yaşam öykülerini dinliyoruz. Amacımız hekimlerin meslekleri dışında profesyonel olarak yürüttükleri yanlarını, edindikleri tecrübelerini, farklılıklarını öğrenmektir. ‘Beyin Cerrahı olacağım ve bu toplumun beyinlerini değiştireceğiz’ ibaresiyle tanıdığımız ÇÜ Tıp Fakültesi mezunu CHP Antalya Milletvekili Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara konuşmacımız olacaktır. Kendisini burada görmekten onur duyuyoruz. ” diye konuştu.

HİPOKRATA SADIK KALMAYA ÇALIŞTIK

“Sizler hekim olacaksınız. Sizleri başkaları yönetmesin. Bu işin felsefesini öğrenin” diyen hocalarını anarak konuşmasına başlayan CHP Antalya Milletvekili Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, “30 yıl önce geldiğim Adana’da birlikte büyüdüğüm arkadaşlarımı görmek, sınıf arkadaşlarımı, sıra arkadaşlarımı, ev arkadaşlarımı, mücadele ettiğim arkadaşlarımı görünce çok duygulandım. Çok mutlu oldum. Problemli ve sorunlu bir ülkede yaşıyoruz. Hekimlik başka bir şey. Bir sürü isimlendirmesi var. Hipokrat bizim hemşehrimizdir. Anadolu'dan yetişmiştir. Hep Hipokrata sadık kalmaya çalıştık. Siyasete gelince gerçekten çok üzücü çok yoğun bir dönem yaşıyoruz. Ülkemizde hepimizin yaşamını belirleyen 12 Eylül faşizmiyle belki yakınlarımızı kaybettik. Yaşanan ruhsal travmalara tanıklık ettik. O sürecin bitmeyen devam eden dalgasını 15 Temmuz ile beraber yaşıyoruz. Yeni bir darbe, yeni bir yaşam ve yaşamı değiştiren yapılar görüyoruz”


6023 Sayılı TTB Kanunundan da bahseden Dr. Niyazi Nefi Kara, “Devlet her şeyin üstünde değildir. Devletin üzerinde akıl, bilim, hukuk ve adalet vardır. Dünya vatandaşlığı devlet vatandaşlığından önde gelir. Eski Stoacı Filozofların bu görüşleri günümüzde halen değerini koruyor. Hekim sadece sağaltan değildir.Yukarıdaki  görüşleri doğru kabul ettiğimizde hekimin devletle çatışmasının temel nedeni  ortaya çıkar. İyi hekimliğin kökeninde bu yatar. Tarihte iyi hekimler her zaman en iyi tedavi edenler veya buluş yapanlar olmamıştır. Dışarıdan ve ülkemizden bunun örnekleri çoktur.” dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Selahattin Menteş, Dr. Niyazi Nefi Kara’ya teşekkür ederek hem belgesini hemde Dr. Sadettin Güney’in ‘Nasıl Geçti Habersiz’ kitabını hediye etti.