Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Kemal Kiraz,  Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. Yakup Yılancıoğlu, Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl, sağlık çalışanları ve yakınlarının organlarını bağışlayan ailelerin katıldığı “Hayata Bağış Hatıra Ormanı” etkinliğinde, organları bağışlananlar adına fidanlar dikildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr.Nezahat Bingöl yaptığı sunumda, “Sağlık Bakanlığı’nın bekleme listesinde nakil olmak için bekleyen 28 441 hasta bulunmaktadır. Buna karşın Türkiye’de 2013 yılında bugüne kadar 1423 beyin ölümü gerçekleşen vatandaşımızın sadece 323’ünün organları ailesi tarafında bağışlanmıştır. Organ bekleyen hastaların yeni bir hayata adım atabilmeleri için tüm halkımızın bu konuya daha duyarlı yaklaşması gerekmektedir. Vatandaşlarımız İl Sağlık Müdürlüklerinde, Üniversite, Kamu ve Özel tüm hastanelerimizde organ bağışında bulunabilir. Unutmayalım ki hepimizin bir yakını, sevdiği, eşi, çocuğu, anne veya babası,  nakil bekleyen bir hasta konumunda olabilir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ise, Sağlık Bakanlığının son yıllarda büyük önem verdiği organ naklinin başarıya ulaşabilmesi için yaşamlarını kaybedenlerin yakınlarının destek vermesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Durmuş Gencer de, “Organ Nakli çok büyük ve hayırlı bir organizasyondur. Bu sayede birçok vatandaşımız hayata tutunmaktadır. Konuya duyarlılık gösteren ailelere ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda bağışçı ailelere plaket verilirken etkinlik, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan fidanların ekilmesiyle son buldu.