Eğitime katılan diş hekimleri sınav sonucunda ilkyardımcı olacak.
 
VATANIMIZ SAĞ, TÜRK MİLLETİ VAR OLSUN
Adana Diş Hekimleri Odası’nda verilen ilkyardım eğitimi öncesi yaptığı açıklamada Kayseri’de gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler,” Her saldırıda ‘ya sabır’ demekten sabredecek ne gücümüz kaldı. Ne de sakin olacak halimiz.
Hiç bir açıklama, hiç bir gerekçe bu hainliği açıklamaya yetmiyor! Ölü ve yaralı sayısı yalnızca rakam değil, her rakam bir can, bir evlat, bir eş, bir baba, bir anne. Her can bir insan. Her insan; sen, ben, biz, siz’siniz. Hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Böyle faciaların bir daha yaşanmaması dileğimle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar dilerken Vatanımız sağ, Türk Milleti var olsun” dedi.
Diş Hekimlerinin her alanda bilgi ve becerilerinin artması için farklı konu ve konuşmacılarla toplantılar düzenledikleri de söyleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Sosyal hayatın içerisinde, olağanüstü hallerde, trafik kazalarında, ev ve işyerlerinde yaşanan kazalarda insanların enaz hasarla hatta hasar almadan kurtulabilmeleri ilkyardım eğitiminin alınmasıyla olur. Diş hekimi meslektaşlarım ilkyardım bilgilerini güncellemek için bu gün buradalar. İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz ilkyardım eğitimlerimizi meslektaşlarımızdan talep geldikçe sürdüreceğiz. Dileğim tüm dişhekimlerinin bu eğitimi almasıdır.” diye konuştu.
 
2 GÜN UYGULAMALI EĞİTİM
Temel İlkyardım Uygulamaları eğitimini veren İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ahmet Yücel Çomu, genel olarak; Hasta / yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kalp masajı yapımı, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda, yanık, donma, sıcak çapmalarında ilkyardım, kırık, çıkık, burkulmalarda ilkyardım, bilinç bozukluğu, zehirlenme, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmalarında ilkyardım, boğulmalarda ilkyardım ve hasta/yaralı taşıma tekniklerini görsel ve uygulamalı olarak anlattı.
2 gün süren Temel İlkyardım Eğitimi alan diş hekimlerinin girecekleri sınav sonucu başarılı bulunmaları halinde  3 yıl süreli İlkyardım Sertifikası alarak ilkyardımcı olacakları bildirildi.