Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Özsöyler organizasyonu ile ''Sütursuz Kapaklar: Aort Kapak Replasmanı İçin Yeni Tedavi Yöntemi Toplantısı'' düzenlendi.
Park Zirve Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Prof.Dr. Mustafa Demirtaş, Mersin Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Murat Özeren, Acıbadem Maslak Hastanesi Prof. Dr. Cem Alhan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Doç. Dr. Mevlüt Koç, Uzm. Dr. Emel Çeliker ve akademisyenler katıldı.
 
''Kalp Damar Cerrahisinde Bölgede Öncü Olmak İstiyoruz''
Konferans, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ''Adana'da gerçekleşen böyle bir  organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Kalp Damar Cerrahisi'nde bölgede öncü, sağlık turizminde de bir üs olmak istiyoruz'' dedi.
 
 Adana Robot Cerrahisinde Öncü Olacak
    Konferansın ev sahibi olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Özsöyler ise ''Adana'da kamuda yürütülen kalp damar cerrahisinin Türkiye’de ki önemli merkezler arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirterek, Kamu Hastanelerinde de çok önemli kalp damar cerrahlarının görev yaptığını'' söyledi.
Artık Kalp Damar Cerrahisinde de robot teknolojisinden yararlanıldığına dikkat çeken Özsöyler, Adana'da robot cerrahisinde öncü olacaklarını'' dile getirdi.

Kalbin Düşmanı; Sigara-Hareketsizlik-Kötü Beslenme
 Prof. Dr. İbrahim Özsöyler, bölgenin yeme alışkanlığının kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırdığının altını çizerek, insanların hayatlarında yapacakları ufak değişikliklerle daha sağlıklı bir yaşam şekline ulaşabileceklerini belirtti.
Özsöyler sigara, kötü beslenme ve hareketsizliğin kalbin düşmanı olduğu mesajlarını verdi.
 
Konuşmaların ardından davetli konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmacılar Kalp kapak hastalıkları, aort kapak cerrahisindeki yenilikler ve minival invaziv yöntemleri ile ilgili uluslararası çalışmaları ve yenilikleri anlattı. Toplantı, konuşmaların ardından yapılan interaktif tartışma ve akşam yemeğinden sonra son buldu.