Tüm Adanalıları kök hücre örneği vermeye davet eden Tebessüm Gönüllüleri Grubu Başkanı Özge Ada Parlakkan, “Unutmayın 3 tüp kan 1 can demektir” dedi.
 Adana’da Kendilerine Tebessüm Gönüllüleri diyen bir grup iyiliksever insan bir araya gelerek bir insan hayatını kurtarmanın ne kadar basit olduğunu kök hücrenin ne işe yaradığını anlatarak insanları kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyor. Kısa sürede 30 kişilik grupken yüzleri bulan sayılarıyla Tebessüm Gönüllüleri, sürekli etkinlikler yaparak insanların hayatlarını kurtarıyor.

 Kök hücre bağışı yaparak bir insanın hayatını kurtarıyorsunuz
Çocukların yüzünü güldürebilmek için farklı meslek gruplarından bir araya gelerek bir whatsapp grubu oluşturan gönüllüler, ilk etkinliklerini 1 Mart’ta yapmışlardı. Tebessüm Gönüllüleri Grubu Başkanı Özge Ada Parlakkan, “1 Mart’ta yaptığımız etkinliği 20-30 kişiyle yapacağımızı sanıyorken tam 188 kişi geldi geçtiğimiz Mayıs ayında ikinci etkinliğimizi düzenlemiştik.  Yine yoğun ilgi gösterdi insanlar. Kök hücre örneği verme aşaması çok basit aslında; formunu doldur, koltuğa otur ve 3 minik tüp kan ver, bütün bunlar sadece 5 dakikanızı alıyor. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliği ile bu tüp kanlar analiz ediliyor uygun bir hasta bulunduğu kanınız eşleştiği takdirde kök hücre bağışı yaparak bir insanın hayatını kurtarıyorsunuz. Bu yaptığınız iyiliğin verdiği mutluluk anlatılmaz yaşanır.”şeklinde konuştu.

 5 Ekim’de Baraj Yolunda Gençlik Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Evi’nde buluşalım
“Lösemili çocuğun annesini gülümseten tek cümle vardır " diyen Özge Ada Parlakkan, “Kök hücre (İlik) nakli bekleyenler için Kızılay'a 3 tüp  kan verdim dediğinizde  o insanların yaşadıkları umut dolu mutluluk gerçekten bu hayattaki en büyük mutluluk hadi siz de gülümsetin diyerek tüm Adanalılara çağrıda bulunuyoruz. Kök Hücre (İlik) nakli bekleyen hastaların çoğu çocuk. Onlar için, "Allah şifa versin" demekten daha fazlasını yapın diyoruz ve kan verip birinin hayatını kurtaralım, 5 Ekim’de Baraj Yolunda Gençlik Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Evi’ne bekliyoruz” dedi.

Tebessüm Gönüllüleri kurucularından Erhan Sulular, “Tebessüm Gönüllüleri Adana olarak kan bağışı, kök hücre örneği verme etkinlikleri düzenleyerek, kan kanseri ve lösemili hastalara umut olmaya çalışıyoruz. 5 Ekim’de bütün Adanalıları Gençlik Meydanı’na bekliyoruz. Bu hayata geldim ve harika bir iş yaptım demek istemez misiniz? Bir çocuğun gülen yüzünü devam ettirmek istemez misiniz? Bir çiçeğin solmasına engel olmak istemez misiniz? Bir canı ve kendini mutlu etmek istemez misiniz? Cevabınız EVET ise 5 Ekim'deki kök hücre örneği verme etkinliğine gelin ve kendinizi de onları da  mutlu edin.” diye konuştu.

Çeşitli etkinliklere imza atan Tebessüm Gönüllüleri ne ulaşmak için; Facebook / Tebessüm Gönüllüleri ADANA  - Twitter.com/tebessumadana E-posta: [email protected] -Telefon: 0553 450 42 09