Görülme sıklığı bakımından hala ilk sıralarda yer alan kanser, ülkemizde ve dünyada büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Dünyada her yıl 13 milyon, Türkiye’de ise yine her yıl 150 bin yeni kanser vakası ortaya çıkarken Dünya Sağlık Örgütü raporlarında 2020 yılında kanserli vaka sayısının yüzde 30 artarak 17 milyara ulaşacağı öngörülüyor.
 
Toplumsal farkındalığı artırarak bu yönde bilinç oluşturmayı amaçlayan Hasta ve Hasta Yakını Hakları, (HAYAD), Kanserle Dans, Kanser  Savaşçıları, Pembe İzler ve Onko-Day, dernekleri 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde “Düşsek de Kalkıyoruz, Kanserle Savaşıyoruz” etkinliği düzenledi. Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte derneklerin temsilcileri ve kanser hastaları  Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Açıkhava Buz Pateni Pisti’nde paten yaptı ve “Kanserden Korkmuyoruz!” mesajı verdi.
 
Etkinliğin ardından “Birlikte Daha Güçlüyüz” pankartı açan dernekler, topluma farkındalık kazandırırken hastalara da sosyal ve psikolojik açıdan destek olabilmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Sosyal medya üzerinden #Farkında mısın?#4 Şubat#, #Kanserden Korkmuyoruz# hashtag’leri ile duyurusu yapılan etkinlik, bu yolla yüzbinlerce kişiye ulaştı.