Bu konuda Türkiye’nin sayılı kliniklerinden bir tanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı tarafından, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 8 üroloji uzmanına canlı cerrahi operasyon kursu verildi.

Balcalı Hastanesi Ameliyathanesi’nde gerçekleştirilen kursta ÇÜTF Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Atilla Arıdoğan, Prof.Dr.Yıldırım Bayazıt ve Doç.Dr.Volkan İzol tarafından katılımcılara iyi yada kötü huylu böbrek tümörlerinin laparoskopik yöntemle tedavisi, böbrek taşlarının yine kapalı yöntemle alınması konularında pratik ve teorik eğitim verildi.


OPERASYONLARDA HASTA KONFORU ÖN PLANDA

Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Volkan İzol, ürolojik hastalıkların büyük kısmının tecrübeli merkezlerde kapalı operasyonlarla gerçekleştirildiğini, kendilerinin de klinik olarak bu operasyonları başarı ile uyguladıklarının altını çizdi. İzol, bu operasyonlarda kanamanın ve ağrının daha az, kozmetik görünümün daha iyi ve günlük yaşama dönme süresinin daha kısa olduğunu ifade ederek, Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı’nın bu anlamda Türkiye’nin en önemli ve öncü kliniklerinden biri olduğunu belirtti.