Açılış toplantısı Adana Hiltonsa’da, uygulama eğitimleri ise Çukurova Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleştirilen bilimsel toplantı 3 gün sürdü. Video konferans sistemi ile 400’e yakın katılımcının takip ettiği konferanslarda 100’ün üzerinde konuşmacı bilimsel sunum yaptı.
 
Eğitimler Kadavralar Üzerinde Uygulamalı Olarak Verildi.
KBB alanında dünyaca ünlü bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen konferanslarda birçok konu ele alındı. Etkinlik kapsamında vertigo kursu da düzenlendi. Konferansların ardından Çukurova Üniversitesi Anatomi Laboratuvarında “Endoskopik Sinüs Cerrahisi Kursu” ve “Rinoplasti Estetik Ameliyatı Kursu” verildi. 75 KBB uzmanının katıldığı özel kursta en önemli ayrıcalık ise kadavra üzerinde birebir eğitim verilmesiydi.
 
“Kadavra Üzerinde Eğitim Alanında Türkiye’nin En Büyük Eksikliğini Çukurova Üniversitesi Kapattı”
ÇÜ KBB Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Özdemir 14. Video Konferanslar Kongresinin son 4 yıldır Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlendiğini belirterek, Endoskopik Sinüs Cerrahisi Kursu ve Rinoplasti Estetik Ameliyatı Kursu ile yurt dışından ithal ettikleri kadavralar üzerinde uzmanların çalışma olanağı bulduğunu söyledi.
Türkiye’nin büyük üniversitelerinden gelen yaklaşık 100 konuşmacının desteğiyle KBB uzmanlarına eğitimler verdiklerini hatırlatan Doç. Dr. Özdemir şunları kaydetti;
“Genel anlamda Türkiye’nin en büyük eksikliklerinden bir tanesi aslında kadavra kursları. Bir cerrah için en önemli şey öncelikle kadavra üzerinde o ameliyatı yapabilmesi ve sonrasında insanlar üzerinde uygulaması. Bununla ilgili açığı biz Çukurova Üniversitesi son zamanlarda kapatmaya çalışıyoruz. Türkiye’de zaten büyük üniversitelerde bu kurslar düzenleniyor, fakat bu yıl sayıyı çok fazla arttırdık ve bununla ilgili artık son dört yıldır da Türkiye de tüm KBB uzmanları tarafından bilinen bir kurs haline dönüştü. Edirne’den Van’a kadar Türkiye’nin her tarafından KBB uzmanları bu toplantıya katılıyor. Yaklaşık 400 civarı bir katılım sağladık.”
 
Kadavralar Üzerinde Halk Arasında Bıçaksız/Kansız Ameliyat Olarak Bilinen Uygulama ve Estetik Ameliyatlar Yapıldı.
Çukurova KBB Derneği Başkanı ve ÇÜ KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Tuncer, en büyük desteği Çukurova Üniversitesi’nden aldıklarını belirterek, kadavra diseksiyon kurslarının da bilimsel etkinlikte olmasının ayrıcalık olduğunu söyledi.  Halk arasında bıçaksız kansız ameliyat olarak bilinen endoskopik sinüs cerrahisinin de uzmanlara kadavralar üzerinde öğretilecek olmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ülkü Tuncer, yine kadavralar üzerinde estetik ameliyatlarında yapıldığını açıkladı.