Adana'da oğlunu henüz 6 yaşındayken beyin tümörü nedeniyle kaybettikten sonra Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği'ni kuran gazeteci Kemal Yücel, Kök hücre bağışına dikkat çekmek için Adana'dan İstanbul'a bisiklet ile gidecek

6 yaşındaki oğlu Ali Utku Yücel'i, beyin tümörü yüzünden kaybeden gazeteci Kemal Yücel, kurduğu Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ile pek çok lösemi hastası çocuğun hayata tutunabilmesi için kampanyalar düzenledi.

Kök hücre bağışına dikkat çekmek ve insanların ilik bağışı konusunda bilgilenmesi ve kök hücre örneği vermesi için Adana'dan İstanbul'a bisiklet ile gidecek olan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği'ni kuran gazeteci Kemal Yücel etkinlige dair şunları ifade etti.

Kök hücre bağışına dikkat çekmek ve insanların ilik bağışı konusunda bilgilenmesi ve kök hücre örneği vermesi için Adana'dan İstanbul'a bisiklet ile gidecek olmama şaşırıyorlar.
Bir çok arkadaşımın ve güzel yürekli insanların manevi desteği oldu.
Ne yazık ki bazı arkadaşlar da şaşırdı. "Başka işin mi yok? - Delirmiş olmalısın! - Yolda başına bişe gelirse!" gibi ifadeler kullandı. Hatta gitmemem için ikna etmeye çalıştılar...

Biz yerimizde durup bişeyler yapmadıkça lösemi hastası çocuklar toprağa düşecek. Daha fazla çocuğun ölmesini istemiyorum.
Anne babaların benim gibi evlat acısı yaşamasını istemiyorum. Sizler bu satırları okur iken çocuklarımız ölüme bir adım daha yaklaşıyor olabilir. Güzel gözlü prensibimiz Şevin bugün melek oldu. Daha duracakmıyız? Çocukların ölümüne seyircimi kalacağız? Benim vicdanım el vermiyor! Ya sizin?