Yurt Yönetim Memuru Hümerya Sarıtaş’ında katıldığı bilgilendirme toplantısında Adana Diş Hekimleri Odası hakkında kısa bilgi de veren Dr. Metin Ersoy, oda olarak diş hekimlerinin hastalara karşı haklarını, hastalarında diş hekimine karşı haklarını koruduklarını, ayrıca diş hekimlerinin mesleki anlamda bilgi, birikim, sosyal ve kültürel manada becerilerini arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

DİŞ FIRÇALAMA FIRÇAYI KIRMIZIDAN BEYAZA DOĞRU SÜPÜREREK YAPILIR

Diş çürüğünün önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Dr. Ersoy, yaptığı konuşmada hastalıkların akut ve kronik olarak ikiye ayrıldığını söyleyerek “Akut hastalıklar; aniden gelişen hastalıklardır. Ama diş çürükleri kronik bir hastalıktır. Oluşması uzun zaman alır. Fark edilebilir hastalıktır. Sürekli ağırır. Soğuk, sıcak hassasiyeti yapar. Delik ve boşluklar oluşur. Diş çürüğü fark edildiği halde diş hekimine gidip tedavisi yapılmaz ise çürük ilerleyerek dişin kaybına neden olur. Dişlerimizi fırçalamak çürüğü önlemenin en kolay yoludur. Diş fırçalamada en etkin ve doğru olan yol; ağız açık tutularak fırçayı kırmızıdan beyaza doğru süpürerek yapılandır. Şekerli gıdalar azaltılmalı ve yemek aralarında atıştırma yapılmamalıdır. Diş fırçalandıktan sonra enaz iki saat bir şey yenilmemelidir. Ve günde enaz iki kez diş fırçalanmalıdır. Tükrük miktarını arttırmak için bol su içilmelidir. Çürük kontrolü için yılda iki kez diş hekimine gidilmelidir. Diş çürüğü genel sağlığıda olumsuz etkilemektedir. Özellikle kalp, şeker ve tansiyon gibi hastalıklara sebebiyet vermektedir.” Diye konuştu.

Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Dr. Metin Ersoy, Dr. Hasan Boğa ve Dt. Nevin Kilecioğlu, bilgilendirmeye katılan öğrencilere ücretsiz diş taşı temizliği yapacakları müjdesini verdi.  Adana diş Hekimleri Odası yöneticilerine verdiği değerli bilgiler için teşekkür eden Yurt Yönetim Memuru Hümerya Sarıtaş, “Öğrencilerimiz ağız diş sağlığı konusunda yanlış öğrendikleri bazı bilgilerin doğrusunu öğrenmiş oldular. Biz yurt yönetimi olarak sosyal etkinliklerimize katılan öğrencilerimize güzel ödüller veriyoruz. Yaşamın içerisinde olan öğrencilerimiz derslerinde de başarılı oluyorlar. Bu yüzden bu tarz etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.