Hasta konforunu daha da arttıran lazerli varis tedavisi yönteminin varis tedavisindeki diğer yöntemlere göre daha basit ve ağrısız olduğunu vurgulayan Adana Özel Meridien Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Ali Rıza Necefzade,” Tedavi edilmeyen varisin ileriki safhada tedavisinin zorlaştığını belirterek, "Lazerli varis tedavisi cerrahi tedaviye göre kişinin normal yaşama daha çabuk dönmesini sağlıyor." dedi.

“YÜZDE 100’E YAKIN BAŞARI”

Varis tedavisinin; varis derecesine, tipine, hastanın şikayetlerine, isteğine ve bulunan bulgulara göre karar verilerek yapıldığını vurgulayan Dr. Necefzade, cerrahi yöntemle damarın çıkarılması, basınç tedavisi, Skleroterapi, lazer tedavisinin uygulanan yöntemler olduğunu söyledi.

45-50 DAKİKA SÜRÜYOR

Lazer tedavisinde yüzde 100’e yakın başarılı sonuçlar alındığına işaret eden Necefzade, “Hiçbir cerrahi müdahaleyi gerektirmeden, ağrı ve acı duyulmadan uygulanan bu yöntem, 45-50 dakika sürerken, hasta tedaviden sonra normal yaşantısına kısıtlama olmadan dönebiliyor” ifadesini kullandı.

“HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLERE SON”

Uzm. Dr.  Necefzade, yüzeysel kırmızı ve mavi renkte görülebilen damarlar için damar üzerine lazer ışığını odaklayarak, hoş olmayan görüntünün de yok edilebileceğini bildirdi. Necefzade, lazer ile varis tedavisinin avantajlarına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“AMELİYAT İZİ GÖRÜNMEZ”

“Ağrısız uygulama sağlar. Hasta birkaç küçük iğne batırılması dışında ağrı ya da acı hissetmez. Ameliyat izi görülmez, cerrahi işlem olmadığı için enfeksiyon kapma riski yok. İşlem ultrason yardımı ile görülerek yapıldığı için risk yok. Uygulama sonrası bakım süresi kısa. Yüksek tansiyon veya diyabetiklerde kısıtlama gerektirmez. Kozmetik sorun yaratmaz.”