Adana Dr.Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Bahri Abaylı tarafından 15 dakika süren endoskopik yöntemle midesine balon yerleştirilen  Topbaş “aynalarla barıştım"dedi. Zeliha Topbaş son yıllarda 125 kiloya kadar çıktı. Kilo aldıktan sonra ortaya çıkan astım rahatsızlığı nedeniyle rahat hareket edemez duruma geldi.  Op.Dr.Bahri Abaylı tarafından mide balonu uygulanan Topbaş "Aynalara küsmüştüm, şuan 76 kiloyum sanki yeniden doğmuş gibiyim, artık çok mutluyum"dedi.

Mide balonunun, ameliyatlarla karıştırılmaması gerektiğini ifade eden İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Abaylı  "Mide Balonunun en önemli avantajı genel anestezi gerektirmeden endoskopik olarak gerçekleştirilmesidir. Uygulama yapılan kişinin hastanede yatması gerekmez, bir kaç saat sonra evine gidebilir. 6 aylık bir tedavi yöntemidir. Mide Balonu, mide hacmini küçülterek tokluk hissi yarattığından fazla yeme isteğini yok ediyor" dedi. 

Mide balonunu tüm hastalara tavsiye eden Uzman Doktor Abaylı yenilenen Dr.Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesi’nde obezite hastalarda uygulamanın ücretsiz olarak yapıldığını ifade ederek, ‘Obezite tüm hastalıkların başlangıcıdır.Sağlık Bakanlığı yerinde bir uygulama ile obezite ile savaş açtı.Hastanemizde bir yıl içerisinde yüz kişiye ücretsiz mide balonu taktık.Mide balonu sulu ve havalı olarak iki şekilde uygulanıyor.Sulu olanların ağırlığı yaklaşık 800 gr ağırlığında.Bu nedenle hastaların çoğunluğu havalı olanları tercih ediyor.Hiçbir riski yan etkisi bulunmuyor.İlk takıldığında kramp tarzı bazı sancılar hissedilebiliyor bu da 3-5 gün içerisinde kayboluyor.Uygulama yapılacak olan hastalar bir kuruldan geçiyor, şartları uyuyorsa ücretsiz olarak uygulama yapılıyor.Boy ve kilo oranı hesaplanarak yada hastanın yandaş hastalığı bulunuyor kilo vermesi gerekiyorsa uygulamayı yapıyoruz.Hastalarımız  6 ay içerisinde 20-50 kilo arası kilo veriyor.6 ay sonra yeniden endoskopi ile mide balonunu çıkartıyoruz.”dedi.