Obezitenin insan ömrünü kısaltması ve ortaya çıkardığı yan etkilerle de, yaşam kalitesini bozması nedeniyle bir hastalık olarak kabul edildiğini hatırlatan Dr. Gül Fennibilek, bu hastalık ile etkin şekilde mücadele için, bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarının temel öncelik olduğunu ifade etti.

ÖNCE SORUNUN KAYNAĞI TESPİT EDİLMELİ

Dr.Fennibilek konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi :

“ Bu konu ülkemizde ciddi bir sağlık sorunu olarak tehlike alarmı vermekte ve çözümü için tıbbi olarak pek çok teknoloji geliştirilmekte. Kişilerin duygu durum bozuklukları ya da, çocukluktan itibaren beslenme alışkanlıklarının yanlış gelişmesi ve egzersiz alışkanlığının edinilmemesi ile birlikte, metabolik hastalıklar da, obezitenin kaynağı olabiliyor. Zayıflamak isteyen kişilerin öncelikle sorunun kaynağına inmeleri  ve bu konuda uzman yardımı almaları başarı için önemli.”

Dr. Fennibilek, yaşam koçluğunun da, bu hastalıktan kurtulmak isteyenler için bir umut ışığı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü ;

"Yaşam koçluğu seanslarına aldığım hastalarımı öncelikle her anlamda tanımaya ve yaşam tarzlarını anlamaya ve neden gereğinden daha fazla yemek yediklerini ortaya koymaya çalışıyorum. Bu konuda farkındalığını kavrayan kişiye, kendini yemeğe yönlendiren her engeli aşmasında yardımcı oluyorum."


KİŞİYE ÖZEL PROGRAM KARARLILIKLA UYGULANMALI

Estetik hekimlerin amaçlarını, kişilerin son çare olan cerrahi yöntemlere başvurmadan sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak olarak niteleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, kişiye özel programların bilinçli ve düzenli uygulanması sayesinde başarı sağlamanın mümkün olduğunu kaydetti.

Dr.Fennibilek, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi kadar, egzersiz programlarının da önemine değindiği açıklamasında şöyle konuştu :

“ Kişinin hareketsizliği obezitenin temel sorunlarından birisi. Zinde olmak, fiziksel performansı artırmak, kilo kontrolü gibi bu hastalığı yenme amacına yönelik planlanmış ve tekrara dayalı fiziksel aktiviteler son derece önemli.Hareketsizliği, kişiye uygun, sıkılmadan yapabileceği hatta eğlenerek yapabileceği bir program ile yeniyoruz. Egzersizin pek çok şekli bulunuyor. Pilates de, kliniğimizde uyguladığımız başarılı yöntemlerden bir tanesi. Çünkü düzenli fiziksel aktivite ve egzersizler, stresin azalması ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesinin yanı sıra bedeninin ihtiyaç duyduğu hareketsizliği yenmesine yardımcı oluyor.”

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, gelişen tıbbi teknoloji sayesinde zayıflama biriminde ciddi ilerlemeler sağlandığını da bildirerek,  son yıllarda mezoterapi ve lipolize ek olarak kullanılan medikal kavitasyon, radyofrekans ve smoothliner cihazı ile büyük başarı sağlandığını ifade etti.

Bilinçli egzersiz programı kadar büyük öneme sahip bu cihazların kilo verme sürecinde daha çok deri altı yağ dokusunda azalma gerçekleştirdiğini belirten Dr. Fennibilek açıklamasını şöyle tamamladı :

“Çünkü kişiler kendi kendilerine yanlış diyetler yaparak yağ değil de, kas dokusunu azaltıyor ve sonuçta sağlıksız bir vücut görüntüsüne neden olabiliyorlar. Kullandığımız Smoothliner cihazı, bu sorunun çözümünde en büyük destekçilerimizden biri. Bu cihazın ucundaki, kalp şeklinde üretilen kanül ile, cilt altı yağ dokusuna uygulanan RF ısısı sayesinde bir dolaşım problemi olan selülitte bu güne kadar hiç görülmemiş hızlı ve başarılı sonuçlar alıyoruz. Hatta Türkiye’de az sayıda kullanıcı olarak bizlere “Selülit Savaşçıları” denilmeye başlandı. Sonuç olarak, obezite sorununu aşmak için uzman desteğinde uygulayacağınız kararlı bir program ile hayatınızı bahara çevirebilirsiniz.”