Pfizer'in sponsorluğunda düzenlenen proje kapsamında hasta ve hekimlerin birlikte katıldıkları, “RA tedavisi hayatınızı nasıl etkiledi?” temalı bir resim ve karikatür atölyesi gerçekleştirildi. 

RA'nın tedavisi mümkün bir hastalık olduğunun altınının çizildiği etkinlikte, tedavi ile normale yakın bir yaşam sürülmesinin mümkün olduğu mesajı verildi. Bunun için doktor ve hasta arasında olduğu kadar, hasta ve yakınları arasında güçlü bir iletişimin kurulması da büyük önem taşımakta. RA hastalarının yaşadıkları süreci sanat aracılığıyla anlatmaları açısından bir ilk olan proje, hastalar ve hekimlerin bakış açılarını paylaşma fırsatı bulmaları için güzel bir fırsat sunuyor.



RAndevu ile hastaların iletişime daha açık olmaları sağlanacak

Atölye öncesinde RAndevu projesi hakkında bilgi veren Pfizer Medikal Müdürü Op. Dr. Emre Aldinç şunları söyledi: “RA hastalığı ile ilgili farkındalığın artmasının, toplumda hastalığın daha fazla konuşulur hale gelmesinin hastaların iletişime daha açık hale gelmesine önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Pfizer'in sponsorluğunda hayata geçirilen RAndevu: RA'da Sanatla Buluşma ismini verdiğimiz sosyal sorumluluk projesinde sanat, RA hastalarının kendi dünyalarını anlatmaları için bir araç olarak değerlendiriliyor. Projede gerçekleşen hekim hasta buluşması, ortaya çıkan çalışmalar ve etkinlik sonunda hazırlanan bildirge hastanın dış dünyayla, özellikle hekim ile kurduğu iletişimin etkisini göstermek açısından önem taşıyor.”

RAndevu Projesi'nde yürütme kurulu üyelerinden biri olarak yer alan ve hastalar ve diğer katılımcı hekimlerle birlikte atölye çalışmasına katılan Dr. Süleyman Özbek de hastalık hakkında bilgiler verdi.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ise RAndevu Projesi ile ülkemizde çok yaygın olan bu hastalık konusunda önemli bir farkındalık yaşanacağını kaydetti. Yaşaroğlu, “Hastalığın bu kadar yaygın olması çok şaşırtıcı. Bu proje sayesinde çok önemli bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuzu görmüş olduk. Millet olarak biraz kendimize dikkat etmiyoruz. Canımız çıkar, sesimiz çıkmaz. Bu vesile ile hastalığın farkına vardık” dedi.