Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Türkiye genelinde alınan karar doğrultusunda Balcalı hastanesi'n de görevli doktorlar ve sağlık çalışanları poliklinik hizmeti vermedi.
Sabah saatlerinde poliklinik merdivenlerinde önce sessizce oturan sağlık çalışanları ardından hayatını kaybeden Operatör Doktor Kamil Furtun için saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra sağlık çalışanları adına açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi ve Adana Tabib Odası Başkanı Neslihan Önenli Mungan sağlık çalışanlarının şiddete karşı korumasız olduğunun altını çizerek, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete hayır dediklerini vurguladı. Mungan Kamil Furtun'un ölümünün sağlık çalışanlarına uygulanan şiddette gelinen son nokta olduğunu ifade ederek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Her an şiddete maruz kalacakmış gibi görev yaparken tedirginlik yaşamak istemiyoruz diyen Mungan artık şiddetin son bulması gerektiğini dile getirdi.
Gerçekleştirilen eyleme hasta yakınları da destek verdi.