Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan ve Sendikaya geçen Taşeron işçilerin haklarını masaya yatıracaklarını ifade eden Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Merkez yönetim Kurulu üyesi ve Adana şube Başkanı Mehmet Sağlam, yaptığı açıklamada 1961 yılında kurulan Türkiye Sağlık İş Sendikasının Sağlık kolunda çalışan işçilerin haklarını savunarak hep ilkleri başardığını belirterek son olarak Türkiye’de taşeronlaşan Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ve Üniversite hastanelerinde çalışan Taşeron işçilerini üye yaparak Toplu iş sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Taşeron işçileri Sendikaya üye ettiklerini kaydeden Demirci, bu Sendikaya üye olan arkadaşların haklarını savunma amacıyla Toplu iş Sözleşme yetkisi aldıklarını söyledi.


SENDİKANINI TALEPLERİ

27 Ağustos Çarşamba günü işverenle Masaya oturacaklarını vurgulayan Demirci, Sendikanın Taleplerini şöyle sıraladı; Sendikaya üye olan işçilerin Ücretlerine iyileştirme getirilmesi, Sosyal Yardım Talebi, Aile Yardımı Yakacak ve yemek yardımı, Bayram ikramiyesi verilmesi, İlave Tediye,İyileştirme ve iyileştirmeden sonra zam talebi gibi maddelerin kapsadığını söyledi.

Buna banzer sözleşmenin Konya Trabzon,İstanbul ve İzmir gibi illerde gördüklerini belirten Demirci, inşallah Adana’da Çukurova Üniversite’sinde de Toplu iş sözleşmesi imzalayarak Asgari ücrete mahkum olan işçilerin yaşam standartlarını yükseltmek daha refah bir yaşam seviyesi ne çıkartmak için Sendikala olarak mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.

E-Devlet Sistemiyle Sendikalara Üye Olmak Kolaylaştı.

Demirci,sendikamıza bağlı olan ve hastanede tıbbı sekreter olarak çalışan işçilerimizin hak ve menfaatlerini, özlük haklarını koruyan bir kurumuz. İşverenin işçiye yaşatacak olduğu bir mağduriyet durumda sendika olarak işçinin haklarını koruyoruz. Sendikaya üye olmak yasal bir haktır. Ve bu haklarını kullanmak isteyen herkes bağlı bulunduğu iş koluna ait sendikaya üye olabilir. Devlet sendikalara üye olmayı kolaylaştırdı ve e-devlet üzerinden kişi e şifresiyle birlikte girip sendikaya kaydını yapabiliyor. Kişiler her hangi bir postane şubesine gidip oradan kendilerine ait e-şifre alabiliyorlar. Buda çalışma bakanlığının işçilere güzel bir hizmetidir şeklinde konuştu.Demirci,Sağlık koluna giren Kamu Hastanelerinde çalışan işleri E Devlet üzerinden Sendikaya üye olmaya davet etti