Önce mayıs ayında nöbete gitmeme eylemlerine destek verdiklerinin hatırlatan Tepe 12 aralık'ta iş bırakmış ve 13 Aralıkta Aile hekimleri federasyonunun gerçekleştirdiği mitinge katılmıştık. Şimdide 2015 yılında hayata geçecek cumartesi nöbetlerine uygulama ile birlikte tepki göstereceğiz.Genel Merkez yönetim kurulumuzun aldığı kararla ilk olarak 03 ocak 2015 cumartesi günü iş bırakarak bu hukuksuzluğa biri kez daha tepkimizi dile getireceğiz ve yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunacağız. Gereği yapılmazsa tavrımız devam edecektir. Dedi.

BU HÜKÜMET MEMURUYLA ALAY EDİYOR

Geçen Hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bütçe konuşmasında memura yüzde 17 zam yapıldığı sözü gerçekleri yansıtmadığını belirterek,Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yalan söylediğini belirtti. Davutoğlu’nun bütçe konuşmasında, "2014’te memurlara ek enflasyon farkı verilmedi, çünkü taban aylığı 1,027 TL’den 1,205 TL’ye çıkartıldı yani 178 TL arttı. Bu yüzde 17 artış demektir." sözlerine tepki gösterdi. Memura verilen 123 TL artışın görmezden gelindiğini vurgulayan Tepe,; ‘2014’te memurlara ek enflasyon farkı verilmedi. Çünkü yüzde 17 zam yaptık.’ Bu ifadelere memurlar gülsün mü, ağlasın mı yoksa kara kara düşünsün mü? Ülkenin Başbakanı bu sözleri bilerek ve inanarak mı söylüyor? Yoksa eline yazılı olarak verilen notlara bakıp da mı söylüyor? Hangisi olursa olsun, oldukça vahim bir durum. Yazık, hem de çok yazık..!" dedi.

Başbakan’ın maaşları taban aylığından ibaret sanmasının memur maaşlarından bihaber olduğunu gösterdiğini aktaran İsmet Tepe Açıklamasında şu ifadeler yer verdi: "178 TL’lik artışın, brüt artış olduğunu bilmiyorsa, bu da büyük bir talihsizliktir. Çünkü taban aylığının üzerine brüt 178 TL’yi koyup, artışın yüzde 17 olduğunu söylemek, akıl işi değildir. Taban aylığına yapılan 178 TL’lik brüt artışın net olarak 123 TL artış olduğunu ve maaşlara sadece bu rakamın yansıdığını Başbakan bilmiyorsa, bu da oldukça düşündürücü. Memurlara 2014 Ocak ayında seyyanen yapılan 123 TL’lik artışın ortalama memur maaşlarına yüzde olarak yansıması sadece yüzde 5,2’dir. Başka bir ifadeyle bu zammın bütçedeki personel giderlerine yükü de bu kadardır. 2014 yılının 11 aylık enflasyon artışı yüzde 9,2’dir. Yıl sonunda ise yüzde 10’ları aşabileceği ifade edilmektedir