Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık merkezi yoğun bakımında, tedavi gören Suriyeli çocuk hasta Culya Mustafa 3. yaşına yoğun bakımda girdi.

 Evlerinde çıkan yangında, vücudunun %50'si ağır yaralanan küçük kız  2 ay önce Türkiye'ye getirilerek yanık merkezinde tedavi altına alındı. Vücudunda 3. derece yanıklar olan Culya hastanede yattığı süre içinde ciddi tedaviler gördü, greft ameliyatları oldu. Küçük yaşında büyük acılara ve yıkımlara şahit olan Culya'yı, doğum gününde yanık merkezinde görev yapan sağlık çalışanları yalnız bırakmadılar.

Sağlık Çalışanlarının yaptığı organizasyonla, Suriyeli küçük kızın doğum günü yoğun bakımda kutlandı. Yaşadığı tüm acılara rağmen, kendisi için hazırlanan doğum günü partisinde oldukça keyifli görünen küçük Culya'nın mutluluğu ailesini ve sağlık çalışanlarını duygulandırdı.
Culyanın anne ve babası yanık merkezi çalışanlarına ve yetkililere kendilerine gösterilen şefkat ve ilgi için teşekkür ettiler.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, yanık merkezimize sıcak su, sıcak çay yanığıyla tedavi gören çocukların yanısıra, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yatan çocuk hastalarımız da geliyor. Merkezimiz, ağır yanık hastalarına bakacak deneyime sahip. Ekibimiz, merkezimizde yatan çocuk hastaları tedavi etmenin yanında, gösterdikleri şefkatle ve onlar için düzenledikleri organizasyonlarla yaşadıkları travmayı unutturmaya çalışıyorlar. Bizler, belki bu çocukların vücutlarındaki yara  izlerini tamamen yok edemeyebiliriz, ama oluşan psikolojik hasarları onarabiliriz, dedi.