Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Can Mustafa Eren, selülitten korunmanın yolları ve tedavi yöntemleri hakkında kadınlara ipuçları verdi. Eren, özellikle kadınlarda bacak ve kalçada pütürlü bir görünüme neden olan selülitin, sadece kilolu olanlarda değil, zayıf dahi olsa genetik yatkınlığı bulunan kadınlarda oluşan bir yağ doku problemi olduğunu belirtti.

Genellikle kadınlarda oluştuğu için hormonal, genetik yatkınlık, kilo fazlası, hareketsiz yaşam biçimi gibi sebeplerin selülit şikayetlerini artırdığını ifade eden Eren, “Genelde yaz ayları başında telaşlanılan, geçirecek yöntemler aranan selülitten tamamen kurtulmak zor da olsa azaltmak mümkün” dedi.

MAYDANOZ VE KEREVİZ SUYU

Selülit sorunu olan kadınlara önerilerde de bulunan Dr. Can Mustafa Eren, “Öncelikle kilo kontrolüne dikkat edilmesi gerekir. Daha çok hareket edilmeli, vücuttaki ödem birikimini önlemek için maydanoz, kereviz suyu gibi ödem azaltıcıların kullanılmasını bir hayat tarzı haline getirilmeli. Tuz, şeker, alkol, sigara, kahve ve beyaz un gibi maddelerden de oldukça uzak durulmalı” diye konuştu.

Dr. Can Mustafa Eren, profesyonel yardım olarak da tıbbi selülit masajları, lipoliz ve mezoterapi ile alınacak desteklerin de selüliti azaltmada oldukça yardımcı olduğunu ifade etti.