SGK Başmüfettişi Leyla Kirazoğlu Salık, SGK Müfettiş Yardımcısı Ayşe Sena Çetin, Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Dr. Hasan Doğan ve Yardımcısı Dr. Güngör Aytın’ın katıldığı bilgilendirme toplantısı öncesi Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten  yaptığı açıklamada sistemsel olan birçok olumsuzluğun direk hekimlere fatura edilmesinden rahatsız olduklarını, Tabip Odalarının hekim  haklarını savunmak için kurulmuş olsa da vatandaşların iyi ve nitelikli sağlık hizmeti alması konusunda da  sorumlulukları  olduğunun ifade etti.


Doç. Dr. Ökten, “Halkın iyi sağlık hizmeti alması ve hekimleri yakından ilgilendiren konularda yapılan toplantılara kamu kurumlarından yeterli davet almıyoruz. Biz hekimlerin fikirleri sorulmuyor. Çok iyi bildiğimiz ise hekimlerin, kışkırtılmış sağlık politikaları karşısında sistemin çark dişlileri arasında ezildikçe ezildiğidir. Bu yüzden hastalara  iyi hekimlik yapabilmek adına hasta muayene  sürelerinin 15 dakika olan uluslararası standarda çekilmesi gerekir. Devlet hastanelerinde 10 dakika olan muayene süreleri bile uygulanamıyor gelen her hastaya bakılması için idarecilerce baskı yapılıyor, Hekimlerin performans adına,  yoğun çalışma şartları ile karşı karşıya bırakılması doğru değildir. Mevcut bu çalışma şartları bizleri  SGK ile de yaşanan olumsuzluklarda da hedef haline getirmektedir  bu durumun mutlaka düzeltilerek, çözülmesi gerekir.” Dedi.

Birçok il’de hekim ve eczacılara hukuki sorumluluklar hakkında bilgilendirme toplantılarını yaptıklarını ifade eden SGK Başmüfettişi Leyla Kirazoğlu Salık, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının 2017 yılı Çalışma Plan ve Programına göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, SUT (Sağlık Uygulama Tebliği), Sağlık Hizmet Sunucularından Hizmet Alım Sözleşmeleri, Protokolleri ve  bu konulardaki hukuki kurumsal ilişkiler, sağlık personelinin hukuki sorumluluklarını görsel slayt sunum yaparak anlattı.