Amerikalı doktorlar Cindy Walikonis ve Patrik Smart ile Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atilla Tanyeli’nin önderliğinde Sevgi Topluluğu Derneği’nin organize ettiği bir hafta süren eğitim sonrasında 26 kişi sigara içmeyi bırakarak sağlığına kavuştu.

Şirin Park Oteli’nde bir hafta süren etkinliği Sevgi Topluluğu Derneği Başkanı Şükrü Boyacıoğlu organize ederek Adana’da yıllarca sigara içen ve bir türlü bırakamayan 26 kişiye sigara bıraktırmayı amaçlayan eğitim semineri sonrasında sigarayı bırakanlara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Toplumsal bir proje olarak hayata geçirilen ‘Sigarasız ve sağlıklı bir yaşam’ eğitiminde nikotin bağımlılığından kurtulmanın yolları anlatılıp uygulamalı olarak konunun uzmanları tarafından sigara bırakmaya gönüllü 26 Adanalının sigarayı bırakması temin edildi. Beslenme koşullarının uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim seminerinde Amerika’dan gelen uzmanlar sigaranın vermiş olduğu tahribatları yok etmek adına da masaj uygulaması yaparak ‘sigaranın iyi bir arkadaş olmadığını’ ispatlayıp Adanalı 26 nikotin bağımlısını sigaradan uzak tuttular.

Sertifika töreninde konuşan Sevgi Topluluğu Derneği Başkanı Şükrü Boyacıoğlu, seminerin Adana’da önemli bir hizmet verdiğine inandığını belirterek doktorlara teşekkür etti. Dernek adına katılımcılara sertifikaları verilir iken başta Prof. Dr. Atilla Tanyeli olmak üzere ABD’den gelen Dr. Cindy Walikonis ve Patrik Smart’a da plaket takdim edildi.