ÇÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi tarafından desteklenen projenin yürütücüsü ÇÜ BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Sevimli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay’a gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretinde yaptığı açıklama, araştırmanın aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi Servet Özoruç’un tez çalışması olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Sevimli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kayrın ve Arş. Gör. Umut Kökbaş’ın araştırmacı olduğu bu çalışmada; Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan 65-85 yaş arası bireylere bir yıl süre ile uygulan Feldenkrais egzersiz programının biyokimyasal, fiziksel, sosyal ilişkileri geliştirme, psikolojik olarak iyi olma halini sürdürebilme yetilerinin incelendiğini bildirdi.

Doç. Dr. Sevimli, “Yaşlılık Tüm Dünyanın Gündemi.”

Doç. Dr. Dilek Sevimli şunları söyledi;

“Yaşın ilerlemesine bağlı olarak yaşlı bireylerde gözlenen biyokimyasal, fiziksel, zihinsel ve sosyal fonksiyonlardaki kayıplar, sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gündeminde. İnsan ömrünün giderek uzadığı bu yüzyılda “Yaşlılık” tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin gündemini yakından meşgul etmektedir. Yaşlı popülasyona sahip bilgi toplumları, yaşlı bireylere sahip olmanın en öncelikli konuları haline geldiği gerçeğini kabul etmek zorunda. Bu bağlamda Çukurova Üniversitesi olarak bu proje ile bilimsel çalışmanın yanı sıra, topluma hizmet sorumluluğunu yerine getirmenin gururunu yaşamaktayız.”