Osmaniye Valisi Celalettin Cerrahoğlu ile TTB MYK Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Mimarlar Odası Başkanı B.Banu Başlamış Asker, hekimler ve davetlilerin katıldığı Temsilcilik açılışında konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilcisi Dr. Bengü Başlamış İmadoğlu,” Temsilciliğimizin açılışının Tıp Bayramıyla birleşmesi bizleri çok memnun etti. Türk Tabipler Birliği 1953 yılında 6023 sayılı yasayla kurulmuş aynı yılın Haziran ayında da Adana-Osmaniye Tabip Odası İçel, Hatay, Seyhan Tabip Reisliği olarak Dr. Ali Menteşoğlu tarafından kurulmuştur. Temsilciliğimiz sadece üyelerimizin resmi prosedür işlemlerini azaltmak amacını gütmeyip, hekimlerimize gerek mesleki gerekse sosyal anlamda bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Günümüzde mesleki örgütlenmeye ihtiyaç duymaktayız. Osmaniye de büyük bir eksikliğimizdi. Tabiplerimizin birbirini görebileceği, kendilerine özgü bir herhangi bir mekan yoktu. Ben burada bu kutsal onurlu mesleği icra eden tüm meslektaşlarımı gerekli ve sosyal yönlerden bir araya getirip çeşitli davet ve faaliyetlerle bütünlüğü ve birliği sağlamayı amaçlıyoruz. Bana bu ulvi görevi veren Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

DR. BENGÜ HANIMA SAHİP ÇIKALIM

Tıp Haneyi Amire ve Cerrahhaneneyi Amire Tıp Okulunun Osmanlı Padişahı 2. Mahmut tarafından açılış tarihi olan 14 Mart 1827 de ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini açıklayan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten,”Bu gün 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Osmaniye Temsilciliğimiz için burada toplanmış bulunuyoruz. Temsilcimiz Dr. Bengü Hanım uzun bir süredir uğraşarak sizlere yakışır bir oda olabilmesi için yoğun bir çaba harcadı. Bundan Sonra burada Dr. Bengü arkadaşımız sizlerin sorunlarına isteklerine cevap vermeye çalışacak. Benim sizden ricam lütfen odamıza gidip gelelim. Sevgili temsilcimiz Bengü Hanıma ve odamıza sahip çıkalım. Biz her sizlerin ve onun yanında olacağız. Sayın Valim Sayın Belediye Başkanım Sevgili meslektaşlarım Osmaniye Temsilcimiz Dr. Bengü Hanım sizlere emanettir. Başta Dr. Bengü Hanım Olmak üzere bu süreçte emeği geçen, odamıza yardımda bulunan kuruluşlara, hastane yöneticilerine ve açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran tüm konuklara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ESKİDEN HEKİME VE DEVLET MEMURLARINA SAYGI VARDI

Hayırlı, uğurlu olması dilekleriyle Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilciliğinin açılış kurdelesini kesen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah,”Hekim ve sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldıkları bilinmektedir. Bu yüzden tedbirler alınması gerekir. Tedbirler alınırsa şiddet olayları yaşanmayacaktır. Alınacak tedbirlerle hekimler kendilerinin güvence altına alındığını bilmeleri onları rahatlatır. Eskiden sadece doktorlara değil tüm devlet memurlarına karşı saygı vardı. Ben şiddet uygulayanın, hastasını kaybetmesinden kaynaklandığını kabul etmiyorum. Maalesef eğitimsizlik, insanların maddiyatçı olması, büyüklere saygısızlık bunların altında yatıyor olabilir. Ayrıca şiddet içeren internet oyunlarını oynayan çocuklar farkında olmadan şiddete meyilli olabiliyor, özeniyorlar. Eskiden herkesin küçükte olsa bahçesi olurdu. Sebze yetiştirir, ayakları toprağa basardı. Şimdi ellerde cep telefonu çocuklar sanal bahçelerde sebze yetiştiriyor. Her şey sanal oldu. Bu yüzden eğitim önemli. Anne babalar çocuklarının internette neler yaptığını takip edip, doğru eğitim vermelidirler” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği binası gezildi.