Daha öncede Amerika’dan gelen sanatçının, Yaşar Kemal Kültür Merkezin de, Seyhan Belediyesi sponsorluğu ile gerçekleşen serginin  iki gün gibi kısa sürede sergilenmesi sanat severlere yeterli gelmeyince Büyükşehir Belediyesinde 10 gün  boyunca sanat severlerle buluşma fırsatı sağlandı.
 
   Hagop VANESİAN’ın fotoğraf sergisini 118-U Lions Kulüpleri Federasyon Başkanı Genel Yönetmen Ln.Ömer Ruhi Eryurt açarken, Açılışta konuşan Genel Yönetmen Ömer Ruhi ERYUT, ‘‘İkinci defa Adana’mızda sergi açan, sanatçımızın fotoğraflarına bakmamız bile Suriye’deki korkunç savaşın acılarını hissetmemize yetti.Bu sergi Uluslar arası olduğundan dolayı bizim için çok önemli bu yüzden özellikle sponsorluğu üstlenen Taşköprü Lions Kulübüne ve 10 gün boyunca sergilenmesine olanak veren Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz’’ dedi.
 
    Doğup büyüdüğü şehri savaş alanı olarak  fotoğraflamanın zorluğuna da değinen VANESİAN, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Benim için bu savaşı belgelemek, yaşadığım şehri, çocukluğumda yürüdüğüm sıcacık ara sokakları bir yıkım halinde  görmek çok zordu ancak insanların trajedileri bana güç verdi ve ben de bunu bir insanlık görevi sayarak yaşananları belgelemeye karar verdim. Amacım, siyah beyaz karelere sığdırdığım bu trajediyi, insanlığın yok olduğu mekândan bir insanlık mesajı iletmek. Ayrıca benim acım Suriye sınırları içinde veya dışında yaşayan her Suriyeli vatandaşın acısıdır.” Derken, Öncelikle sizin gibi iyi insanlarla tanışmam vesile olan yakın arkadaşım ve küratör Avukat Sernur SAYAR’a  artık ailem gibi gördüğüm Taşköprü Lions Kulübü üyelerine tek tek teşekkür ederken Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.
 
   İlk sergisini New York’taki Birleşmiş Milletler binasında açan sanatçı ikinci ve üçüncü sergisini Adana’da açtı bu dönem için de Unutulan İnsanlık sergisindeki fotoğrafları iki Uluslar arası ödüle ve mansiyona layık gösterildi. Sanatçı dördüncü sergisini açmak üzere Moskova’ya sergi fotoğraflarını yolladı. Sanatçıya ödüllerinden mutlu olup olmadığı sorulduğun da şu cevabı verdi; ‘‘Keşke ülkemde bu savaş olmasaydı ve ben ödül almasaydım’’ Bu sözler savaşın çirkinliğini bir kez daha bizlere hatırlattı.
 
Daha sonra Taşköprü Lions Kulübü üyeleri ile birlikte Eğitime katkı kahvaltısına katılan VANESİAN, Türk insanını bir kez daha tanıma fırsatını yakaladı.