ÇÜ Balcalı Hastanesi HippokratKonferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğretim üyeleri öğrencilere steteskop vererek “Kliniğe hoş geldin” dedi. Etkinliğe Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Koç, çok sayıda doktor ve tıp öğrencileri katıldı.

“Kliniğe Merhaba” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz,öğrencilerin bu etkinlikle hekimlik zanaatının incelikleri ile tanışmanın ilk gününü yaşadıklarını söyledi.
”Nasıl daha iyi insan veinsanlığa nasıl daha fazla faydalı oluruz? başlıklı konuşmasındakliniklerde hekimlik hayatına adım atacak 230 öğrenciye hitap eden Prof. Dr. Özcengiz, “3 yıllık eğitim hayatınızda öğrendiğiniz, insana, yaşama dair tüm bilgilerinizi artık pratiğe dökme zamanı... Hekimliğin en önemli adımı olan insan bedenine dokunma aşamasına gelmiş olmanızdan mutluluk duyuyorum. Unutulmamalı ki, insana dokunmak bir bilim olduğu kadar sanatsal bir inceliktir. 4. Dönem öğrencileri olarak, kliniklerde öğrenecek ve gelecekte daha başarılı bir hekim olmak için çok sayıda tecrübe kazanacaksınız.İnanıyorum ki yaşayacağınız bu tecrübeler, size hayatınız boyunca iyi bir insan, iyi bir hekim ve insanlığa faydalı birer birey olmanızı sağlayacak.” diye konuştu.

NefrolojiBölümün’den Prof. Dr. Saime Paydaş ise,  öğrencilere Kliniğe Merhaba etkinliğinin amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi.
Etkinliğin 4 gün süreceğini belirten Prof. Dr. Paydaş, öğrencilerin Fiziki ve AnamnezMuayene eğitimi alacaklarını bildirdi. Prof. Dr. Paydaş, doktorun hastaya teşhis koyma amaçlı olarak, ona sorduğu sorular sonucu elde ettiği hastanın öyküsü anlamına gelenAnamnez’in çok önemli olduğunu söyledi. Teorik ve pratik hasta muayene işlemlerinin yanı sıra öğrencilerin bu eğitim sonunda hasta – doktor ilişkisini nasıl olması gerektiği konusunda da fikir sahibi olacağını bildiren Prof. Dr. Saime Paydaş, geleceğin doktorlarına başarılar diledi.

Konuşmalarının ardından 230 öğrenciye steteskop dağıtılırken, Fakültenin en kıdemli öğrencisi olan Mehmet Karakuzu veTürk Tıp Öğrencileri Yönetim Kurulu’ndan Tuğba Akçaoğlu ile ÇÜ Tıp Fakültesi’nin engel tanımayan öğrencisi İsmail Barış’a steteskoplarınıDekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz verdi.