Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dt. Hasan Boğa ve Dr. Dt. Metin Ersoy, Karataş Belediyesi Meclis Üyesi Osman Aşşık, Karataş Tuzla Lisesi Psikolojik Danışmanı Rukiye Uğur ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Zeynep Yavuz ile birlikte çadırlarda yaşayan öğrenci ve diğer çocuklara ağız diş sağlığı hijyeni konusunda bilgi verilip, diş fırçalama yöntemleri anlatıldı.

“ÇADIRDA YAŞAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN UMUDUNA IŞIK OLMAK İSTEDİK”

İki yıldır görev yaptıkları okul öğrencilerinin çadırlarda yaşadığını öğrenen öğretmen Rukiye Uğur ve Zeynep Yavuz, yaptıkları açıklamada şunları söylediler: “Dez avantajlı bölgede olan okulumuz öğrencilerinin çağın gerisinde kalmamaları için çaba sarf ediyoruz. Bu bölgede yaşayan aileler çocuklarının geleceğine ümitsiz bakıyorlar. Çocuklarının iyi yere gelemeyecekleri gibi algıları var. Biz bunu kırmak, umutlarına ışık olmak istedik. Temizliği ve hijyeni öğrenmeleri ile işe başladık. Karataş Belediyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası çağrımıza kulak verdiği için çok mutluyuz. Öğrenci velileri bizleri görüyor şimdi diş hekimlerini gördüler. Yüzleri güldü. Çalışmalarımızın sonuç verdiğini görüyoruz. Bizde öğrencilerimizin ufuklarını açacak, rüyalarını gerçekleştirecek projelerimizi geliştirerek sürdürme hedefindeyiz. “ dediler.

“AĞIZ HİJYENİ VE DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ VERDİK”

Dr. Dt. Hasan Boğa ve Dr. Dt. Metin Ersoy’un çadırda yaşayan öğrencilere hijyen ve diş fırçalama yöntemlerini anlatıp, her çocuğa diş fırçası ve diş macunu verilmesinin ardından açıklama yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Odamız sosyal sorumluluk projeleri kapsamında periyodik olarak okullarda ağız diş sağlığı taraması yapıp, öğrencilerin diş fırçalama alışkanlığı edinmeleri için kendilerine fırça ve macun veriyoruz. Duyarlı iki öğretmenimizin sayesinde bugün geldiğimiz bölge mevsimlik işçilerin ailece kaldıkları çadır mahalleler. Burada barınma, hijyen gibi tüm imkanlar çok kısıtlı. Burada böyle bir çalışma yapmanın daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Burada ağız hijyeni ve diş fırçalama eğitimi vererek ağız sağlıklarına katkıda bulunmaya çalıştık. İki öğretmenimize ve Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’a bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.