Vali Coş, Seyhan Otel'de düzenlenen etkinlikte, hekimlik mesleğinin önemine dikkati çekerek, ''Ülkemize hizmet eden görevini en iyi şekilde yapmak için gece gündüz fedakarlık edenleri millet olarak her zaman sevmişiz, başımızın üstünde tutmuşuzdur. Hekimlerimiz bu baş üstünde tutulanlar arasında da daha da özel yere sahiptir'' diye konuştu.

ADANA SAMEDER'in, 2013 bilimsel başarı ödülünü almaya layık görülen  Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Öner Gülcan'ı da kutlayan Vali Coş, şunları kaydetti:   ''Ödül alan hocamızı öncelikle tebrik ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki insanlar eşit yaratılmıştır. Bu önemli varlığa hizmet eden onu yaşatmaya çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere diğer sağlık çalışanlarımızın hepsi toplumumuz için önemlidir, değerlidir, azizdir. Değerli hekimlerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza halkımız adına yaptıkları güzel çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz.''

Vali Coş,  sağlık sektöründe doğrudan ya da dolaylı olarak 25.000’e yakın insan çalıştığını belirterek, '' Bunun kurmay kadrosu olarak hekimlerimiz çok önemli işler icra ediyorlar. Bu ekibi onlar yönetiyor. Biz ülkemize hizmet eden görevini en iyi şekilde yapmak için gece gündüz fedakarlık edenleri millet olarak her zaman sevmişiz. Başımızın üstünde tutmuşuzdur. Hekimlerimiz bu baş üstünde tutulanlar arasında da daha da özel yere sahiptir'' diye konuştu.

Adana SAMEDER Başkanı Dr. İsmail Safa İRDAY da konuşmasında, derneğin kuruluşundan itibaren yaptığı çalışmalara dikkati çekerek, ''Önceleri Adana çevresindeki köylerde başlayan sağlık taraması hizmetlerimiz, sonraları, mensuplarımızın gayreti ve halkımızın yardımıyla Afrika'ya ve Asya'ya kadar taşınmıştır'' dedi.

GUSAF üyesi Adana SAMEDER'in şu anda Kimse Yok Mu Derneği tarafından Uganda’nın Jinja kentinde yaptırılmakta olan ve 2013 yılı son çeyreğinde hizmete girmesi planlanan  Türk Hastanesi'nin işletmesini de üstlendiğini vurguladı. Dr. İrday, ''Uzun yıllar hepimizin hayali olan Afrika'da kalıcı hizmet verecek bir sağlık kuruluşu, inşallah çok yakında gerçekleşecektir'' diye konuştu.

Dr. İrday, şunları kaydetti;

''Bizler,insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir inancını taşıyoruz. Uzun ve yorucu bir eğitime yapılan bunca fedakarlığa ve uğradıkları haksız muamelelere rağmen inanıyorum ki içimizde hiçbir doktor yoktur ki bu ülkede bu millete ve hatta tüm insanlığa hizmet etmekten gurur duyuyor olmasın.''

Törende, gecenin ana sponsoru Kurttepe Mado'ya ödülünü Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci verdi. Ahmet Zenbilci, buradaki konuşmasında, insanlığa hizmet eden tüm hekimleri kutladı. Dünyada tabiplerin çok önemli olduğunu vurgulayan Zenbilci, ''Cenab'ı hak sizleri hikmet sahibi kılsın. Bunlar arasında kıskandığım isim Necdet Kızılkaya. Necdet Kızılkaya’ya vazifemin 10 kat üstüne vererek Uganda’da vazife yapmak isterim bu anlamda ona karşı sevgiye dayalı bir kıskançlığım var. Allah onu başarılı kılsın'' dedi.

Altın sponsorlar Adana Maya Göz Merkezi, Özel Ortadoğu Hastanesi, HSK Sigorta, Epc Hastanesi ve Gürsoy Aydınlatma’ya ise ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet verdi. Gümüş sponsorlar Dalga Doğal Kaynak Suları ve  Meridien Hastanesi’nin temsilcilerini ise ödüllerini GUSAF yönetim kurulu üyesi Ecz. Mehmet Gül vererek kutladı. Bronz Sponsorlar, Sunar Grup, Vizyon Kebap, Osmanlı Kebap,  Özsüt Turgut Özal Şubesi, Neşve Kahve ve Çay Evi, Hasan Usta Kebap,  Aya Medikal, Gülfidan Medikal, Tatlıcı Köse, Polo Tasarım ve Yeldan Tıbbi Malzemeleri yetkilileri ise ödüllerini ADANA SAMEDER Başkanı Dr. İsmail Sefa İrday'ın elinden aldılar.

İlahiyatçı yazar  Dr. Hüseyin Kara'nın, ''Globalleşen Dünya’da değişen İnsan Portresi'' konulu sunum yaptığı törende, hizmet uğruna ailesini de yanına alarak Senegal'e giden Dr. Necdet Kızılkaya'ya ise ödülünü, merkez Seyhan İlçesi Belediye Başkanı Azim Öztürk verdi.