TDB Akademi ve Adana Diş Hekimleri Odası birlikteliği ile ‘Endodontide Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri’ konulu seminer düzenlendi. Seminere Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalından Prof. Dr. Kamran Gülşahı konuşmacı olarak katıldı.

“VEKİL VE ÜST DÜZEY YARGIYA ÖZELDEN HİZMET”

Diş hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “KHK ile Orgeneral, Oramiral seviyesindeki insanlara ve yüksek yargıdaki insanlara milletvekili statüsü verildi. Onlar da özel diş hekimine gidip, kendilerinin, ailelerinin diş tedavisini yaptırıp, faturayı devlete kestiriyorlar. Bildiğiniz gibi milletvekillerinin sekiz implanta kadar yaptırma hakkı var. Aynı hak bu insanlara da verildi. Burada eleştirdiğimiz durum; Sağlık Bakanlığı ADSM açıyor. Vatandaşa ‘Ağız Diş Sağlığı Merkezine (ADSM) gidin. Bedava hizmet alabilirsiniz ama özele giderseniz cebinizden ödersiniz’ derken, Milletvekillerimizin, Orgeneral, Oramirallerimizin, üst düzey yargı mensuplarının 8 implant dahil olmak üzere özelden hizmet almasını eleştiriyorum. Kara Kuvvetleri Komutanının hakkı varsa Emniyet Genel Müdürünün hakkı niye yok? MİT Müsteşarının niye hakkı yok? Danıştay başkanının hakkı varsa Başsavcıların niye hakkı yok? Bu kriter neye göre belirleniyor?” diye konuştu.

“FARK YARATAN BU UYGULAMA SON DERECE YANLIŞTIR”

Okullarda klorlama ve vernikleme çalışması yeterince eğitim almamış yardımcı personel üzerinden yürütülürken, diş hekimleri yetişemezken eşit olmayan bir durumun yaratıldığını da söyleyen Başkan Dt. Güler, “Bunu söylemek siyaset yapmak değildir. Meslek odası olarak bunun kamu yararı açısından söylenmesi gerekiyor. Biz söylemesek kim söyleyecek? Bizlerin meslektaşımıza karşı sorumluluğu olduğu gibi halkına ve ülkesine karşı da sorumluluğu vardır. Fark yaratan bu uygulama son derece yanlıştır. Yapılması gereken 5-17 yaş arası diş tedavi hizmetlerinin özelden satın alınmasıdır. Ancak bu şekilde çocuk başına düşen çürük, dolgulu diş ve eksik diş sayısını azaltabiliriz. Sağlık Bakanlığını koruyucu diş tedavi hizmetlerine daha fazla bütçe ayırmaya davet ediyoruz. Yeni meclistende bu konuda duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

Seminere aynı üniversitede Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında görevli eşi Prof. Dr. Ayşe Gülşahı ile birlikte gelen Prof. Dr. Kamran Gülşahı, katılımcı diş hekimlerine ‘Endodontide Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri’ konu başlığıyla hazırladığı sunumda Endodontik tedavinin amacının; dişin uzun dönem fonksiyonel olarak ağızda kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Dt. Güler, Prof. Dr. Gülşahı’ya aktardığı bilgilerden dolayı teşekkür etti.