İki bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren semt polikliniği, yaz sıcaklarında yaylaya çıkan vatandaşlara verdiği kaliteli sağlık hizmetleriyle göz dolduruyor. 
        Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Prof. Dr. Osman Kürşat,  Pozantı  Devlet Hastanesi  Yöneticisi  Dr. Emre Samim Çulha ve beraberindeki heyet semt polikliniğinde incelemelerde bulundular.
         Pozantı Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Emre Samim Çulha konuyla ilgili ''polikliniğimiz hizmete girdiği iki aydan beri  ortalama 20 bin civarında hastaya hizmet verdi. Polikliniğimizde, 2 Dahiliye polikliniği, Diş polikliniği, 4 yataklı gözlem birimi, kan testlerinin yapılabildiği laboratuvar birimi, direk grafilerin çekilebildiği röntgen birimi bulunmakta olup, ihtiyaç halinde diğer branşlarla da hizmet verebilecek. Bu merkezin açılışında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum'' dedi.
         Semt polikliniğini inceleyen Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise '' Adana'nın yaz sıcaklarından bunalarak yaylaya çıkan vatandaşlarımızın, sağlık kuruluşlarına ulaşmalarında sıkıntı vardı. Genel Sekreterlik olarak böyle bir eksikliği gidermek üzere Sağlık Bakanlığımızın önemli destekleriyle kurduğumuz semt polikliniğini, hizmete açmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Hedefimiz, sağlık hizmetlerini halkımızın ayağına getirmektir. Akçatekir'de yaşayan vatandaşlarımız artık, bir enjeksiyon, basit bir kesinin dikilmesi, diş ağrısı, raporlu ilaçlarını yazdırma, kan ve idrar testlerini yaptırma gibi işlemler için ilçe merkezine ya da Adana' ya gitmek zorunda kalmayacaklar" dedi.
   
     Arıkan ''Semt polikliniğinin açılmasıyla beraber, günde 350 hasta ortalamasıyla Pozantı Devlet Hastanesinin yükünün azaltıldığını, sezonluk yaylaya çıkan vatandaşların bulundukları yere kadar hizmetin ulaştığını belirterek; hizmete giren bu güzide tesisin, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilyor, bu süreçte destek veren ve emeği geçenlere  teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
         Poliklinik, Diş, Laboratuvar, EKG, Röntgen, Enjeksiyon hizmetlerinin de verileceği Semt Polikliniği 08.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak.