Dorsay, Adana'da Kültür Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, fotoğrafta ''o anı yakalama''nın önemine dikkat çekerek, ''Sergide yer alan kadınların, çocukların fotoğraflarını başkaları da çekebilir, ancak bu fotoğraflardaki o anı yakalamak mümkün değildir'' dedi.

Dorsay, sinema fotoğraflarından arşiv oluşturmak için başladığı çalışmalarını çeşitlendirerek sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Şu an sergide bulunan Hindistan gezimle ilgili fotoğraflar kendi içinde çok anlamlıdır. Daha çok insan yüzlerini yansıtmaya çalışıyorum. Çünkü, bir insanın yüzünde yaşanan tüm dramları anlatabiliyorsunuz. Vietnam'da ve Afganistan'da çekilen bir kare fotoğraf, yaşanan acıları anlatmaya yetmiştir.''

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Dorsay'a festivale katılımı ve açtığı sergiyle verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Aldırmaz da konuşmasında, sanat dolu bir hafta geçirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, ''Üstadımızın çektiği her resimde sanatın tüm yönlerini görüyoruz. Fazla konuşmak istemiyorum. Dorsay'a, Adana'yı şereflendirdiği için teşekkür ediyoruz'' dedi.

Konuşmalardan sonra Atilla Dorsay, sergideki fotoğrafları hakkında Aldırmaz ve diğer konuklara bilgi verdi.

Atilla Dorsay daha sonra, başta Aldırmaz olmak üzere tüm konuklara söyleşilerden oluşan kitabını imzaladı.