Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen '18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali' devam ediyor. Türk ve dünya sinemasından seçkilerin sunulduğu festivalde, 9 ayrı salonda 238 filmle ilgili olarak toplam 714 gösterim gerçekleştirileceği kaydedildi. Gösterime sunulan filmlerle ilgili olarak aynı zamanda Türkiye'de de bir ilke imza atıldı. Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği ve Cannes Film Festivali'nden ödülle dönen "Bir Zamanlar Anadolu'da" adlı film, Türkiye'de izleyicisiyle ilk defa
'Altın Koza' kapsamında düzenlenen özel gecede buluştu. Cinebonus Sineması'nda gerçekleştirilen prömiyereyse yoğun ilgi gösterildi. Nuri Bilge Ceylan, filminin Türkiye prömiyerine eşi Ebru Ceylan ile birlikte katılırken, filmde rol alan Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muhammet Uzuner, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cansu Demirel ile birlikte yapımcı Zeynep Özbatur Atakan da etkinlikte hazır bulundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Şehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz geceye eşleriyle birlikte
katılırken, festival çerçevesinde kente davet edilen sinema ve sanat dünyasının ünlü isimleri de geceye katılanlar arasında yer aldı.
İki ayrı salonda gerçekleştirilen prömiyer öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nuri Bilge Ceylan, aynı zamanda filmin senaristlerinden biri olan Ercan Kesal'ın anlatmış olduğu bir anısındaki ayrıntıdan yola çıkarak, filmi çekme kararı aldıklarını belirterek, daha sonra bu ayrıntıyı zenginleştirdiklerini ve bunu yaparken de konuyu tamamen değiştirdiklerini anlattı. Ceylan, filmin prömiyerine gösterilen ilginin kendisini memnun ettiğini ve bu ilginin filmin gösterime girdikten sonra da devam
etmesi beklentisi içinde olduklarını anlattı. Bugüne kadar yaptığı filmlerde Anadolu motifini işlemek yerine, daha çok insanın iç dünyasına odaklandığını kaydeden Ceylan, Bir Zamanlar Anadolu'da adlı filminin de bunun bir örneği olduğunu dile getirdi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin büyük bir coşku içinde gerçekleştirildiğini, Nuri Bilge Ceylan gibi bir ismi kentte ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz da, Bir Zamanlar Anadolu'da adlı filmin 'Cannes Film Festivali' gibi bir organizasyonda oldukça önemli bir ödül aldığını hatırlatarak, filmin Türkiye prömiyerinin Adana'da gerçekleştiriliyor olmasının da oldukça önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı.
Aldırmaz, "Bu gösterim, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ni, çok daha muhteşem bir hale getirdi. Katkı ve destekleri nedeniyle Nuri Bilge Ceylan başta olmak üzere filmin yapımcısına, senarist ve oyuncularına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş tarafından, Nuri Bilge Ceylan'a katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verildi. Daha sonra filmin gösterimine geçildi. Nuri Bilge Ceylan ve filmde yer alan oyuncuların yoğunluk nedeniyle sinemadan erken ayrılması dikkat çekti.