Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) 22 Ekimde sanatseverlerin karşına çıkacak ve 31 haftada toplam 59 konser verecek.

ÇDSO Müdürü Serdar Bakırezen, orkestranın Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki provası öncesi yaptığı açıklamada, konserlerin gerçekleştirildiği tiyatro salonundaki tadilat nedeniyle sezonu geç açmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Provaların devam ettiğini anlatan Bakırezen, ÇDSO'nun sezonun ilk konserini 22 Ekimde, daimi şef ve Genel Sanat Yönetmeni Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde vereceğini bildirdi.

Geçen sezon verdikleri konserlerle 18 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden Bakırezen, şöyle devam etti:

'Bu sezon 31 haftada toplam 59 konser vereceğiz. Bu konserlerde 11 yabancı şef, 17 yabancı solist, 20 Türk şef ve 36 Türk solist yer alacak. Bu konserlerle de yaklaşık 20 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. 2010-2011 konser sezonu programında Türkiye'de ve Adana'da ilk kez seslendirilecek birçok yeni esere de yer verilecek. Klasik müzik repertuvarının birçok değerli eserlerini Adanalı sanatseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.'

- SENFONİ ÇOCUKLARLA DA BULUŞACAK-

Bakırezen, bünyelerinde oluşturulan Küçük Oda Müziği Grubu'nun şehir içi ve dışında konser vereceğini belirterek, Oda Müzik Topluluğu'nun da ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilere yönelik açıklamalı eğitim konserleri vereceğini kaydetti.

Okullarda toplam 9 konser vereceklerini anlatan Bakırezen, geçen yıl 5 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını, rakamı bu sezon 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakırezen, bu sezon 25'i İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sevgi Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklardan olmak üzere 6-12 yaş grubundan toplam 175 çocuğu ÇDSO bünyesine kazandırdıklarını belirtti.

Bakırezen, ayrıca, Adana Valiliği tarafından yürütülen 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında da yoğun göç alan mahallelerdeki çocukları yetiştirerek 'Çocuk ve Gençlik Korosu' oluşturacaklarını sözlerine ekledi.