Sarıçam İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi ile Kimse Yok Mu Derneği’nin işbirliğiyle kurulan 1000 kişilik iftar çadırında oruçlarını açan vatandaşlar, organizasyon nedeniyle teşekkür ettiler ve “Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun” dediler.

Hacıvat-Karagöz ve Çağlayan Semazen Grubu’nun gösterilerinden sonra sahne alan sanatçı Hasan Sağındık vatandaşlara müzik ziyafeti çekerken, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, “Etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

   Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 29. gününde hem Yüreğir’de, hem de Bilecek’in Söğüt ilçesi’nde 2 ayrı etkinlik düzenlendi.

   Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Hakan Aslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ozan Aksu, AYKOME Dairesi Başkanı Hasan Aydınlı, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, Sarıçam Belediyesi üst düzey bürokratları ile vatandaşların katıldığı etkinlik öncesi, Büyükşehir Belediyesi ile Kimse Yok Mu Derneği’nin organize ettiği iftar çadırında 1000 kişiye iftar yemeği verildi.

  “Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği” çerçevesinde Sarıçam’da kurulan platformda Hacıvat-Karagöz ve Çağlayan Semazen Grubu’nun gösterileriyle başlayan etkinlikte konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, “Öncelikle Mübarek Ramazanınız kutlu olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’la sizleri birlikte selamlayacaktık. Başka programı nedeniyle emaneti bize verdi. Zihni Aldırmaz Bey de Ramazanınızı tebrik ediyor, selam ve sevgileri var” dedi.

   Büyükşehir Belediyeleri Kanunu gereği; Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ortak hareket etmesi, ortak proje üretmesi ve ortak çalışması zorunluluğu bulunduğunu vurgulayan Ahmet Zenbilci, “Bir bütünün parçaları gibidirler. Kimse birbirinden bağımsız olamaz. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden bağımsız hareket edemeyiz, Büyükşehir’de bizden bağımsız hareket edemez. Sarıçam olarak bağımsız hareket etme lüksümüz zaten yok. Büyükşehir Belediyemizin destek ve katkılarıyla bugüne kadar birçok büyük hizmete imza attık. Bundan sonra da hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Çünkü genç kardeşlerimizin geleceğini düşünmek zorundayız” şeklinde konuştu.

   Ortak hareket sonucu Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıçam’a 500 seyirci kapasiteli spor salonu yaptığını, yeni bulvarlar ve yollar açtığını hatırlatan Başkan Ahmet Zenbilci, yeni yatırımların da yapılacağını vurguladı ve “Diğer hizmetleri de birlikte yapacağız’ dedi. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, konuşmasının sonunda “Bu etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

   Daha sonra sanatçı Hasan Sağındık sahne aldı. Sağındık, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle etkinlik alanını dolduranlara müzik ziyafeti çekerken, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Hakan Aslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ozan Aksu ve AYKOME Dairesi Başkanı Hasan Aydınlı, sanatçıya birlikte çiçek verdi.

   GEZİSİ SİNEMA TIRI BİLECEK’İN SÖĞÜT İLÇESİNE GİTTİ…

   Sarıçam ilçesindeki etkinlik devam ederken aynı saatlerde Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Sinema Tır’ı Bilecek’in Söğüt İlçesi’ndeydi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konserinden sonra Türk Halk Oyunları ekibi folklör gösterilerinde bulundu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları Serkan Yontar ile Ferhat Deli, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle etkinliğe katılan Sögütlüler’e unutulmaz bir akşam yaşattı.

SÖĞÜT BELEDİYE BAŞKANI GÜNEŞ’DEN ALDIRMAZ’A TEŞEKKÜR...

   Etkinlikleri belediye meclis üyeleriyle birlikte baştan sona izleyen Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, “Altın Koza Film Festivali, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biridir. Bu kapsamda gezici sinema etkinliğinin ilçemizde düzenlenmesine vesile olan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

   Sögüt Belediye Başkanı Mesut Sülü’nün hazırladığı “Teşekkür” plaketini Zihni Aldırmaz adına Büyükşehir Belediyesi Al Şenozan Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Şefi Nihat Sucu aldı. Daha sonra “Memleket Meselesi” filmi gösterime girdi.