Adana'da Seyhan nehri kıyısında faaliyet yürüten Güneş Plus Restaurant’ta düzenlenen özel bir gecede sahne alan ünlü türkücü Latif Doğan, sevilen türkülerini bir kez daha Adanalı hayranları için seslendirdi. Yoğun ilgi gösterilen gecede kadınlar ise adeta şıklıklarıyla birbirleriyle yarıştı.

Güneş Plus Restaurant'ta organize edilen yemekli açık hava konserinde hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Latif Doğan, seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli ve duygusal parçalarla da geceye renk kattı. Kendisinden istenilen parçaları da dillendiren Doğan, gecede doğum gününü kutlamaya gelenlere de jest yaparak, onlarla birlikte pasta kesti. Özge Dündar isimli genç bir hayranı ile birlikte 18. yaş günü pastasını kesen ünlü türkücü Latif Doğan, gen. Hayranının doğum gününü de kutladım.

Zaman zaman sahneden inip, davetlilerin arasına karışarak kimi zaman çifte telli oynayan Latif Doğan, kimi zaman eline tef aldı ve orkestranın çaldığı parçalara ritim tutarak eşlik etti.

Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdığı gecede kadınlar adeta şıklıklarıyla birbirleriyle yarıştı. Geceye katılanlar, Latif Doğan'a sevgilerini göstermek için başından aşağıya gül yaprakları döktürürken, eğlence de gecenin geç saatlerine kadar sürdü.


Konser sonrasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Latif Doğan, Adana'da kendisini adeta evindeymiş gibi hissettiğini, ilk açık hava konserini Adana da gerçekleştirdiğini, kent insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğininse her zaman kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Doğan, "Geceye gösterilen ilgi ve yaşanan coşku beni ayrıca mutlu ediyor. Demek ki doğru ve güzel şeyler yapıyoruz ki, her etkinliğimizde salon doluyor ve hatta insanlar oturacak yer bulamıyor. Bunlar bir sanatçıya güç ve moral veren şeyler. Sanat yaşamımda ki ilk açık hava konserini Adana da verdim ve bu konsere ücretli olmasına rağmen 25 bin kişi gelmişti. Bir hafta sonra sahne aldığım ikinci konserde de Mimar Sinan Anfi Tiyatrosu hınca hınç dolmuştu. Bu kent beni bağrınsa bastı. Bu kant sayesinde sanat yaşamımın zirvelerine kadar çıktım" dedi. Adana'da düzenlenecek yeni konserlerde de sahne almak için şimdiden heyecanlandığını vurgulayan Doğan, "Bereketli topraklar üzerine kurulu bu kentte türküler söyleyip, insanlara birkaç saatliğine de olsa keyifli anlar yaşatabilmek benim için büyük bir mutluluk" ifadesini kullandı.

Sanatçı Latif Doğan, sahne de yaptığı konuşmada Hakkari  Hakkâri’de şehit düşen askerlerimizi sayğı ve rahmetle andığının kaydederek, “Dağlıca’da 8 vatan evladımız, şahadet şerbeti içmiştir. Bu acı milletimizin yüreğini parçalamaktadır.  Milletimiz bu acıları artık yaşamamalı. . Milletimizin başı sağ olsun. Allah şehitlerimizin ailelerine sabırlar versin." Dedi.

İşletme Sahibi İbrahim Güneş de, Karslılar Köyü'nde göl kenarında bulunan; 'Güneş Plus Restaurant' ile birlikte Adanalılara farklı bir işletme anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını anlattı. Kent insanının, nezih bir ortamda aileleriyle birlikte güzel bir yemek yiyebilmeleri için gerekli ortamı sağlarken, diğer yandan da Adana'nın kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Güneş, bu kapsamda da Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Latif Doğan'ı Adanalılarla buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Güneş, bu tür buluşmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini ifade ederek, 10 Temmuz günü de Urfa Sıla gecesi düzenleyeceklerinin bilgisini de verdi.