Varsaklar Derneği ve Sarıçam Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen 6. Varsaklar Kültür Şöleni, Sarıçam ormanlarında binlerce varsağı bir araya getirdi. Kozan Sisliler, Fekeliler, Saimbeylililer, Aladağlılar gibi bir çok hemşeri derneğinin desteklediği etkinliğe, Sarıçam, Yüreğir, Seyhan, Çukurova ilçelerinde ikamet eden binlerce varsak katıldı.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Uyanık, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, İstanbul İl Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut, şölende yaptığı konuşmada, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneğe bina kazandırmak için çaba harcadıklarını, fakir öğrencilere burs verdiklerini belirten Umut, “Varsaklar, Türkiye’nin en fakir insanları. Bu nedenle kendi kaderimize boyun eğemden, bu kaderi değiştirmek zorundayız. Bunu da eğitim ile değiştireceğiz. Derneğimiz de bir taraftan varsak kültürünü yaşatırken, diğer yandan da, daha iyi eğitim için çaba harcıyor. Bize katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’de siyasete hizmet eden, siyasetçilere basamak olan dernekler, yerine kendi üyelerinin ve hitap ettiği çevrenin kültürüne hizmet eden derneklerin yanında yer aldıklarını söyledi. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast etmeyen, ay yıldızlı bayrağa ihanet etmeyen her sivil toplum kuruluşunun yanında olduklarını belirten Zenbilci, Varsaklar Derneği’nin 6 yıldır gerçekleştirdiği şölene de yardımcı olduklarını kaydetti.

Daha sonra Feke yöresinin tanınmış Halk Ozanlarından Aşık Hacı Karakılçık ile Eyyubi atışma ve taşlama gerçekleştirdi. Yine halk ozanlarından Aşık Hakkı Tanrıkulu ile Osman Akçay Türk Halk Müziğinden türkü, şiir ve deyişler söyledi.

TRT Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Can’ın konseri ile varsaklar bol bol eğlenirken, şölen alanında sıkma, börek, yayık ayranı, içli köfte ve kısır yediler.