Sanat dünyasında komik ve seksi rollerin aranan aktristi olan Yeliz Yeşilmen, memleketi Adana’nın ilçesi Aladağ Belediyesi tarafından artık geleneksel hale getirilen festival kapsamında düzenlenecek olan karakucak güreşlerinin ağası olarak seçildi.

Adanalı işadamı Ali Uğur Akbaş'la evli olan sanatçı 2-3 Temmuz tarihlerinde, Toros dağlarının görkemli yaylalarının mevcut olduğu Aladağ ilçesinde düzenlenecek olan festivalde hem hanım ağalık hem de ev sahipliği yapacak.

Aladağ Belediyesi 2. Kiraz ve Güreş Festivali hakkında  bir açıklama yapan Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, “ Aladağ ilçemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle Çukurova’nın en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Torosların eteklerinden başlayarak zirvelerine doğru yükselen tüm doğal güzellikleri ilçemizde bulabilirsiniz. İlçemiz, serin yaylaları, soğuk suyu ve sıcak insanlarıyla tanınır. Türk kültürünün eskimeyen özelliklerini bağrında barındıran yöre halkımız bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalin heyecanı içerisindedir. Bu yıl festivalimizde güreş ağalığı yapacak olan çok değerli sanatçımız Yeliz Yeşilmen, Torosların güzelliğini tüm ülkeye tanıtma amaçlı özverisini tüm ilçemiz takdirle karşılamıştır. Hemşerimiz ve gelinimiz Yeliz Yeşilmen’in hanım ağalığını yapacağı ve ünlü sanatçı Ahmet Şafak’ın konser vereceği festivalimize tüm Çukurova halkını davet ediyorum” dedi.

Adana’nın Adana olduğu günden bu yana böylesine renkli bir festival daha yaşamadığını iddia eden Baş, “Sarı sıcakların artık iyice bunalttığı tüm hemşerilerimizi Aladağ’ın serin havasıyla buluşturmak istiyoruz. Toroslarda mevcut bulunan yeşilin tüm tonlarının bir sergi gibi gösteriminin yapılacağı festivalimize herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş’ın verdiği bilgiye göre festival programı şöyle:

2 Temmuz Cumartesi

Saat: 20.oo  - Festival ateşinin yakılması ve fener Alayı

Ahmet Şafak Konseri

Havai fişek gösterisi

 

3 Temmuz Pazar

Saat: 10.oo - Açılış

Protokol konuşmaları

Büyükşehir Belediyesi Bando takımı konseri

Ceyhan Belediyesi lalk oyunları gösterimi

Osmaniye Belediyesi mehter takımı gösterimi

Güreş yarışmaları

Ödüllü kiraz yarışması

Yöresel ikramlar

Ödül töreni