Adana Demirspor, PTT 1. Lig’in ilk karşılaşmasında Denizlispor’u 5 Ocak Stadı’nda, yüksek nemle karşıladı. Akşam saatleri olmasına rağmen termometrelerdeki 33 derece sıcaklık futbolcular kadar tribünleri de terletti. Oturulan yerde buram buram terlenen 5 Ocak atmosferinde futbolcuların sürekli koşmak zorunda olduğu düşünülünce ‘bu havada ancak bu kadar’ demek geldi içimizden. Sahada ara ara verilen molalar da can suyu niteliğindeydi.
Yeni sezonun ilk maçlarında öyle uzun uzadıya maçı analiz yapmanın veya birebir futbolcuyu mercek altına almanın çok da anlamı yok. İlk maç psikolojisi, sıcak hava ve yüksek nem, maçın ilk çeyreğinde oldukça tutuk bir oyunu beraberinde getirdi. Sonrasında takımlar biraz gayretli görünse de maçın geneli seyir zevki vermedi. İlk golü bulan Demirspor ikinciyi atamayınca kalesinde bir gol gördü. Geçen yıl Adana 5 Ocak’ta birer hafta arayla Adana Demirspor ve Adanaspor’u mağlup eden Denizli, bu maçta da eliboş dönmedi.
Maç sayesinde bu sezon uygulamaya konulan Passolig’in tam olarak hayata geçmediğini de gördük. Taraftarlar uygulamayı protesto etti. Hafta sonu ve uygun bir saat olmasına rağmen seyirci azlığı da yeni uygulama için biraz zamana ihtiyaç olduğunu gösterdi. Demirspor taraftarının kalıcı gelir isteğine yönelik açtığı “En büyük başkan kalıcı gelir” pankartı da derin anlamlar içeriyordu. Öyle ya, her yeni sezonda yeni futbolcu ve teknik heyet arayışına giren ve ilk maçta da gördüğümüz üzere forma reklamı alamayan Adana Demirspor’da en büyük sorun kalıcı gelir olarak göze çarpıyor. Denizlispor takımının başında kaptan olarak sahaya çıkan Erçağ’ın da Demirspor’dan parasızlık ekseninde çıkan tartışmalarla ayrıldığını başka bir örnek olarak sunabiliriz. Bu arada oyundan çıkarken Erçağ’ı uzun süre alkışlayan Şimşekler Grubu’nun örnek davranışına da biz alkış gönderiyoruz.
Bu maç bitti…
Önümüzdeki maçlara bakıyoruz…