Adanahabermerkezi.com

Başkan Akay, meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda Ak Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu ve Meclis üyelerinin soruları üzerine bilgilendirme yaptı. Limoncu'nun "Belediyeye geldiğinizde 140 milyon liralık borcu görünce ne hissettiniz" sorusuna yanıt veren Akay "Belediyenin durumunu biliyordum. Seçim çalışmaları sırasında bir çok hizmetinde açılışında bulundum. Yani Belediyede hangi işlerin yapıldığından haberim oldu. Geldiğimde karşılaştığım 140 Milyon borç beni şaşırtmadı. Çünkü yapılan hizmetler vardı. Borcun ödenmesi konusunda da kaygım yok. Seyhan'ın ciddi imkanları ve İnsan kaynağı var. O nedenle borç nedeniyle kaygım yok" dedi.

SEYHAN İHTİYAÇLARINI KENDİ ÜRETECEK

Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin olduğunu aktaran Başkan akay şöyle konuştu;

"Hedefimiz, Seyhan'ı mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmak. Bunun için biz olursak aşamayacağımız engel yok. Biz ilk olarak daha önce başlayan projeleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yarım birşey bırakmayacağız. Ardından Belediyenin ihtiyaçlarını kendimiz üretelim istiyoruz. Ciddi tasarruf olacak. Şu anda kullanmakta olduğumuz boyayı kendimiz üretme aşamasına geldik. Çiçek üreteceğiz. Belediyenin ne ihtiyacı varsa biz üretip kullanacağız. Hatta Başkan Karalar'la konuştuk. Onlar parke üretecek."Bizden alın" dedi. Bizde "Çiçekleri bizden alın" dedik. İşbirliği içinde tasarruf yapacağız. Bunları geliştireceğiz."

"DEVLET VE STK TEMSİLCİLERİ İLE ÇOK İYİ DİYALOG HALİNDEYİZ"

Uzun vade hedefleri konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Akay meclis üyeleri ile şu bilgileri paylaştı.

"Uzun vadeli Belediye hedefleri için ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2020-2024 Stratejik plan çalışmaları kapsamında Devlet yetkililerinden halkın her kesimine ve STK temsilcilerine kadar görüş alıyoruz. Devlet kurumlarıyla yaptığımız görüşmelerde bırakın engel olmayı teşvik eder yönde destekleri oluyor. Başta Valimiz olmak üzere Devlet kurumları, STK temsilcileri Muhtarlar ve halkın her kesimden temsilcilerle uyum içinde çalışıyoruz. Ayrıca İş dünyasının da desteğini görüyoruz. SASA, Çomu ailesi gibi değerli hayırseverler göstereceğimiz yerlerde kamu yararına tesisler yapacaklar. Bu nedenle işbirliği içinde olduğumuz herkese çok teşekkür ediyorum"